Zobacz pojedynczy post
stary 21-07-2005, 16:58   #63
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Mam na mysli mlodziez, a wiec to, ile mowi sie o tym aktualnie. Prosze bardzo, zapytaj szweda, anglika, hiszpana (ot, chcociazby w tibii, nie trzeba daleko szukac).
Nie mlodziez. DZIECI. Jak moje kumpele jezdzily na wymiane do niemiec to WSZYSCY dziekowali, ze przemiana Europy zaczela sie d Solidarnosci. Tibia to nie caly swiat. Wiekszosc tibijczykow to smarki, ktore nie ucza sie historii.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Czytajac rl life forum mozna sie za to dowiedziec ze komunizm sam upadl, a co wiecej, to nie byl komunizm, bo komunizm jest dobry. Takie panuje przekonanie u czesci nie dzieci, a mlodziezy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pl.wikipedia.org
KOMUNIZM: System poglądów głoszący program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość oraz zbudowanie społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej własności środków produkcji i sprawiedliwym podziale dóbr.
Faktycznie rzecz biorac w Polsce nie bylo komunizmu. Mozna sie tego dowiedziec na historii w szkole sredniej (Wspolczesnosc). Ustroj, ktory panowal w polsce to SOCJALIZM. NIE KOMUNIZM. Bardzo blisko siebie, ale jednak cos zupelnie innego.

Z definicji jak widzisz idea komunizmu byla dobra. Tylko ludzi robote spiepszyli. Nie doroslismy jeszcze do ideologi komunizmu. Narazie to utopia.

Cytuj:
Ale o solidarnosci, walesie nie ma nic.
A nagroda Nobla dla Walesy? PRZYPOMINASZ SOBIE!?

Cytuj:
Dobrze wiem kto ma pojecie o solidarnosci, a kto nie.
Tak... ty jestes specem od historii... od badania opini spolecznej na podstawie Tibii. Ty wiesz co wiedza amerykanie, japonczycy, niemcy itp;] Chyle glowe przed toba;]

Cytuj:
Zapytajcie sie czegokolwiek zwiazanego z historia polski. Wiekszosc wie tylko, ze bylismy okupowani podczas II wojny swiatowej.

I jeszcze:
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Terroryzm]Terroryzm[/quote]
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Dla mnie Irakijczycy, ktorzy organizuja zamachy w Iraku sa bojownikami o wolnosc;]

I jeszcze przezm kogos wyzej
Cytuj:
Walka o niepodległość?! Człowieku, w wyniku ATAKÓW TERRORYSTYCZNYCH giną tutaj dziesiątki ludzi. W tym także arabów! To jest walka o niepodległość?! Nie rozśmieszaj mnie, to są zwykłe ataki terrorystyczne. Jeśli nie wprowadzą tej, jak ty to nazwałes, "demokracji proamerykańskiej" będzie tam taki sam reżim jak za Husajna. Tak ciężko to sobie wyobrazić?! Ludzie dalej będą ginąć, gdy sprzeciwią się nowemu dyktatorowi. Skąd wiem, że nas tam chcą? Nie wiem.
Tak. Ale amerykanie podczas nalowot tez zabili kilkadziesiat osob. Zauwaz, ze w Iraku lwia czesc poleglych to zolnierze i policja. To nie jest ludnosc cywilna tylko wojskowa.

Owszem to co sie stalo w Londynie to atak terrorystyczny - ja nie twierdzilem nigdzi inaczej. Ale ataki w Iraku nie sa atakami terroystycznymi. I nie osmieszaj sie. Bo ameryjkanie tez zabili kilkadziesiat CYWILI. To wojna. Nieuniknione. Poczytaj o wyzwoleniu warszawy. Tez gineli cywile. A kto smie nazwac opwstancow TERRORYSTAMI? Polsk okupowaly niemcy a Irak okupuja dywizje 'pokojowe'. Niech wy*******aja stamtad bo oni nic nie wiedza o pokoju! Od kiedy pokoju broni sie wojskiem?

W Iraku byl, jest i bedzie rezim. Kiedys Hussajna teraz Busha. Bush==Husajn? TAK!

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 21-07-2005 o 17:07.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem