Dziwny Jezyk (Mam tłumaczenie :D)
W pewnej bibliotece znalazłem pośród innych 7 książek opisujących dzień po dniu bobyt pewnego 'explorera' w malym miasteczku gdzie ludzi mówią językiem 'gharonk' i teraz mam pytanie co to za miasto. chciałem tam iść zagadac do kogos ale nie wiem jakie to jest miasto, może ktos sie orientuje? dam tutaj pierwsze linijki pierwszej książki:
Notes about gharonk language
... On my journeys, one day I found a nice, little city. Not too many people lived there, and they spoke a strange language.
After trying to speak to some of it's inhabitants, I found out, that they call this language "gharonk".
w następnych kolo opisuje postępy w jego nauce języka i daje przykłady tłumaczeń róznych słów. w ostatniej pisze ze wszystkie poznane słowa spisał w tabeli z której być oże kiedys ktos bedzie chcial sie uczyc, niestety tej tabeli tam nie bylo ale itak w tych 7 ksiazkach jest duzo slówek. teraz pytanie co to za miato?! elfy raczej odpadaja bo troche za ostry język... może orcki albo mino... chociaż w pierwszej książce pisze ze to ludzie (peoples) zamieszkuja to miasto, ale tylko w pierwszej, w nastepnych mówi o nich 'mieszkańcy' więc moze jednak chodzic o inną rasę...