Cytuj:
Oryginalnie dodany przez limenu
1-czytałem o kilofach...Czy warto je nosić? Czy mam łazić i szukać miejsc gdzie mogę dziurę wykopać?
|
nie nie oplaca sie nosic kilofa bo jest ciezki,chyba ze konkretnie wiesz gdzie dziure wykopac to go wez
do niczego,dla picu, tak jak mleko, krew itp
Cytuj:
3-gdzie mogę zdobyć leprzą broń niż katana
|
popatrz na stronie z potworami - zabij jakiegos a moze cos fajnego wypadnie, ale na niskich lvl kupuje sie od innych graczy bo samemu trudno cos dobrego ubic
Cytuj:
4-gdzie najlepiej sprzedawać przedmioty
|
innym graczom, chyba ze to sa jakies "smieci" (malo warte przedmioty) lub ci sie spieszy to sprzedaj w sklepie
Cytuj:
5-gdzie najlepiej zdobywać przedmioty i wyposażenie, bez ryzyka utraty życia(knight 13/14 level, średnie skile[30/30]
|
na takim lvl to lepiej kase zbieraj i skille trenuj. najlepiej na rotach lub podobnych potworkach
Cytuj:
6-jaki level by iść na ghule
|
nie jestem pewien ale na pojedynczego ghula mozna dosyc szybko isc (rzuca life drain zo 10-30)
Cytuj:
7-jakie jest najlepsze miasto(pod względem mieszkańców, cen w sklepach, ruchu w depo, łowisk w pobliżu itp.
|
ja tam lubie thais, ale kazdy ma swoje ulubione, popatrz w tematy na forum
Cytuj:
8-co najlepiej leczy(chodzi o żarcie)
|
najlepiej to dragon ham (najdluzej), ale najbardziej sie oplaca nosic jajka i grzybki, pozniej ryby - stosunek wagi do czasu
Cytuj:
9-czy brać ze sobą coś więcej niż sprzęt, linę i łopatę(sprzęt, znaczy broń i pancerz)
|
ubierasz sie w to co masz, bierzesz lopate line, troche life fluidow, ewentualnie runki IH bo pewnie 4 mlvl nie masz (btw. powinienes robic jak najszybciej bo wtedy uh mozesz uzywac - knight bez tego jest jak biegajacy jelen)
Cytuj:
10-w miastach są biura szeryfa, jak zgłosić zbrodnie, po co oni są?
|
zbrodnie nie zglosisz, jezeli ktos zlamal regulamin gry to wciskasz CTRL+R i piszesz do councelora (chyba tak to sie pisze)
Cytuj:
11-czy cipy atakują, albo reagują na obelgi(gościu powiedział do strażniczki fak(spolszczone), a ona go.... Przysmażyła.
|
to nie sa CIP-y tylkp NPC - takie postacie kontrolowane przez powiedzmy komputer. bluzgac do nich nie wolno bo sie denerwuja szybko
hail to the king/queen
Cytuj:
13-czy przedmioty w np. skrzynkach respawnują(chyba dobrze napisałem) się tak jak potwory?
|
tak
Cytuj:
14-czy warto wypełniać questy
|
tak
Cytuj:
15-czy można wypełniać ten sam quest wiele razy
|
nie
Cytuj:
16-czy kilka osób może wypełnić quest
|
tak,kazdy dostanie przedmioty
Cytuj:
17-czemu, jak broń ma atak 14, to czasami zadaje 40 obrażenia, albo 20, to chyba od skila zależy, jaka jest zasada?
|
tego nikt dokladnie nie wiem oprocz CIP-ow
Swojego posta powinienes umiescic w dziale poczatkujacy->mainland
Swoja droga to powinienes poczytac posty wlasnie w tym dziale.
Pozdro