Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasior
1. Jeżeli ktoś nie widzi różnicy między cRPG a RPG to nie jest to umyślny błąd tylko nie wiedza. Nie można mówić o umyślnym błędzie w wyniku nie wiedzy.
|
no właśnie Tasior.. dlatego więc jest ten temat, by wreszcie wyszli z ery ciemności na światło i się dowiedzieli, ale jeśli ty będziesz im potakiwał i się zgadzał, że to to samo i mówią dobrze, to będą nadal żyć w tej ciemnocie nieświadomi swego błędu (jest to błąd, mimo, że nieumyślny, ale zawsze.. a taka literówka - oni są świadomi po jej zrobieniu, że 'i' jest przestawione)
Cytuj:
2. A jak ktoś umyślnie napisze RPG zamiast cRPG, to pisze to tak jak wielu "spolszczone" wyrazy angielskie (mejl, fejk itp.) i jak jakoś to nikomu nie przeszkadzało.
|
nikomu? jest taka opcja 'szukaj' proponuję ci wpisać w niej 'cRPG' to się zobaczy czy nikomu to nie przeszkadzało
Cytuj:
3. Według mnie temat powstał żeby autor mógł zaistnieć w świecie RPGowych wymiataczy, prowadząc krucjatę przeciwko tym, którzy nie piszą małego "ce" przed "er".
|
wybacz.. ale ja już dawno zaistniałam i to na czystko tematycznych, związanych z RPG forumach, a tutaj mi na sławie nie zależy
jeśli przeczytasz pierwszy post w tym temacie, to dowiesz się, czemu zaistniał
Cytuj:
4. Jeszcze nigdy nie spotkałem się z człowiekiem, który na "oridżinalne" RPG powiedział cRPG, toteż nie widzę problemu.
|
wiesz.. problem tkwi w odwrotności tego.. my mówimy o tym, by ludzie zrozumieli, iż cRPG nie jest zwykłym RPG, tak więc o tych, którzy na cRPG mówią RPG
Cytuj:
6. Jak pisze w twoim temacie i nie "dedykuje" części postu do konkretnej osobie to pisze do autora topiku.
|
jeśli nie zauważyłeś, pisałam o 2 postach przed moim, jeśli więc nauczysz się czytać ze zrozumieniem, dojdziesz do tego, że nie pisałam o tobie, jako, że byłeś 3
@Dj Fara0n
dziękuję małpko za wykład

, co do małpkowatości to widzę, że żadnych przeciwwskazań nie masz..
dobrze mówisz, tylko, że RPG to nie gra na planszy jak jakiś Monopol, to gra z kartką w łapce i wysileniem własnej głowy, ponieważ nie znają jej popełniają błąd
d. Taube