Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
Satanizm, Szatanizm, w wymowie nie ma dużej różnicy, więc mogłem sie pomylić.
|
Tutaj masz racje.
Cytuj:
Świetnie, czyli można wyznawać tą filozofię, jednocześnie wierząc w Boga?
|
Nie, Satanizm odrzuca m.in. Boga.
Cytuj:
Wnioski swoje wysunąłem z własnych doświadczeń z tymi ludźmi, więc nie mów mi że posługuje się stereotypem. Oczywiście może być inaczej niż mówie, ale ja miałem takie doświadczenia.
|
Nigdy nie wejdziesz do takiej samej rzeki, tak samo jak prawie nigdy nie spotkasz takich samych Satanistów, gdyż większość z nas pojmuje tą wiare inaczej.
Cytuj:
satanizm wyznają najczęściej ludzie zrezygnowani, przygnębieni życiem, szukający jakiegoś pocieszenia, władzy, lub ucieczki od żeczywistości.
|
Ja bym raczej powiedział, że Satanizm wyznają ludzie którzy chcą czerpać z życia to co najlepsze nie zważając na innych. Nie tylko Sataniści są przygnębieni życiem.
Cytuj:
no i dzieci które mazną pentagram na podłodze pozapalają świece i chcą bawić sie w medium.
|
Tutaj dobrze to określiłeś, "DZIECI", jeśli mówimy o młodzieży to użył bym słowa "idioci".
re: Matek Uciekaido
Pójdźmy w kwesti wiary na kompromis.
re: Gohan
Jeśli jeszcze raz zadasz jakieś idiotyczne pytanie dot. szatanistów to przestane być cierpliwy. A w kwesti Satanistycznych piosenek, znam takich pare, są to głównie parodie które śpiewamy z przyjaciółmi po kilku głębszych, ale nie śpiewamy ich między blokami bo szanujemy ludzi i ich prawo do spokoju w godzinach wieczornych/nocnych. A jeśli chodzi o ich tytuły to znam dwie piosenki :
Wina Szatana (Napije się ! Powiadam wam, wspaniałe wina stworzył Szatan!).
Oraz piosnka kolejna : My czterej niewierni ! szataniści piekielni ! Na stos ! Rzuciliśmy kościoła los na stos na stos ! Zgwałcimy dziwice ! Wygrzmocimy psa ! A wieś spalimy ! Wszystko dla Szatanaaaa!