Zobacz pojedynczy post
stary 28-07-2005, 10:47   #25
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
Satanizm, Szatanizm, w wymowie nie ma dużej różnicy, więc mogłem sie pomylić.
Tutaj masz racje.
Cytuj:
Świetnie, czyli można wyznawać tą filozofię, jednocześnie wierząc w Boga?
Nie, Satanizm odrzuca m.in. Boga.

Cytuj:
Wnioski swoje wysunąłem z własnych doświadczeń z tymi ludźmi, więc nie mów mi że posługuje się stereotypem. Oczywiście może być inaczej niż mówie, ale ja miałem takie doświadczenia.
Nigdy nie wejdziesz do takiej samej rzeki, tak samo jak prawie nigdy nie spotkasz takich samych Satanistów, gdyż większość z nas pojmuje tą wiare inaczej.

Cytuj:
satanizm wyznają najczęściej ludzie zrezygnowani, przygnębieni życiem, szukający jakiegoś pocieszenia, władzy, lub ucieczki od żeczywistości.
Ja bym raczej powiedział, że Satanizm wyznają ludzie którzy chcą czerpać z życia to co najlepsze nie zważając na innych. Nie tylko Sataniści są przygnębieni życiem.

Cytuj:
no i dzieci które mazną pentagram na podłodze pozapalają świece i chcą bawić sie w medium.
Tutaj dobrze to określiłeś, "DZIECI", jeśli mówimy o młodzieży to użył bym słowa "idioci".

re: Matek Uciekaido

Pójdźmy w kwesti wiary na kompromis.

re: Gohan

Jeśli jeszcze raz zadasz jakieś idiotyczne pytanie dot. szatanistów to przestane być cierpliwy. A w kwesti Satanistycznych piosenek, znam takich pare, są to głównie parodie które śpiewamy z przyjaciółmi po kilku głębszych, ale nie śpiewamy ich między blokami bo szanujemy ludzi i ich prawo do spokoju w godzinach wieczornych/nocnych. A jeśli chodzi o ich tytuły to znam dwie piosenki :
Wina Szatana (Napije się ! Powiadam wam, wspaniałe wina stworzył Szatan!).

Oraz piosnka kolejna : My czterej niewierni ! szataniści piekielni ! Na stos ! Rzuciliśmy kościoła los na stos na stos ! Zgwałcimy dziwice ! Wygrzmocimy psa ! A wieś spalimy ! Wszystko dla Szatanaaaa!

Ostatnio edytowany przez Berials - 28-07-2005 o 10:54.
Berials jest offline   Odpowiedz z Cytatem