Cytuj:
I tu się pokazuje jak pięknie potrafisz obracać czyjeś słowa na własną chwałę. Mówiłem o PIERWSZYM TYPIE LUDZI JAKI WYMIENIŁEŚ. A tam było tylko:
|
Czytaj ze zrozumieniem całego posta. Zaprezentowałem dwie twarze Satanizmu. A raczej jak już powiedziałem, a raczej jak się pomyliłem, Satanizm i Szatanizm. To co zacytowałeś tyczyło się dzieci i dorosłychy bawiących się w czarne msze, druga twarz jak dobrze pamiętam prezentowała filozofię czerpania z życia. n/c
Deizm nie jest mi obcy. Czytałem o tym. Deizm to wytłumaczenie dla powstania świata poprzez jakąś siłę sprawczą, popytaj się naukowców-deistów, założę się że nikt nie sprecyzuje iż tą siłą sprawczą jest z pewnością Bóg, o którym rozmawiamy.
@Berials
Cytuj:
Jak już pisałem nie każdy pojmuje Satanizm tak samo. Jedni wiążą go z magią, inni z Racjonalizmem. A co do Crowleya i powiązań jego Thelmy z Kościołem Szatana, to widzisz, jedna encyklopedia napisze tak, druga napisze inaczej. Ja czytałem tą inną.
|
Tylko tyle?
Pokaż mi więc tą encyklopedią, tylko niech tam jasno piszę, że Thelma ma powiązanie z kościołem Szatana, bo tak to będzie moje zdanie przeciw Twojemu i do niczego sie nie dojdzie.
Pozatym kawałem o filozofii Nietzschego i nadczłowieka też jest nie wyznawany? Przecież Satanizm opiera się na filozofii Nietzschego.