Zobacz pojedynczy post
stary 28-07-2005, 11:23   #34
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Cytuj:
I tu się pokazuje jak pięknie potrafisz obracać czyjeś słowa na własną chwałę. Mówiłem o PIERWSZYM TYPIE LUDZI JAKI WYMIENIŁEŚ. A tam było tylko:
Czytaj ze zrozumieniem całego posta. Zaprezentowałem dwie twarze Satanizmu. A raczej jak już powiedziałem, a raczej jak się pomyliłem, Satanizm i Szatanizm. To co zacytowałeś tyczyło się dzieci i dorosłychy bawiących się w czarne msze, druga twarz jak dobrze pamiętam prezentowała filozofię czerpania z życia. n/c
Cytuj:
Speszyl for ju. http://pl.wikipedia.org/wiki/Deizm
Deizm nie jest mi obcy. Czytałem o tym. Deizm to wytłumaczenie dla powstania świata poprzez jakąś siłę sprawczą, popytaj się naukowców-deistów, założę się że nikt nie sprecyzuje iż tą siłą sprawczą jest z pewnością Bóg, o którym rozmawiamy.

@Berials
Cytuj:
Jak już pisałem nie każdy pojmuje Satanizm tak samo. Jedni wiążą go z magią, inni z Racjonalizmem. A co do Crowleya i powiązań jego Thelmy z Kościołem Szatana, to widzisz, jedna encyklopedia napisze tak, druga napisze inaczej. Ja czytałem tą inną.
Tylko tyle?
Pokaż mi więc tą encyklopedią, tylko niech tam jasno piszę, że Thelma ma powiązanie z kościołem Szatana, bo tak to będzie moje zdanie przeciw Twojemu i do niczego sie nie dojdzie.
Pozatym kawałem o filozofii Nietzschego i nadczłowieka też jest nie wyznawany? Przecież Satanizm opiera się na filozofii Nietzschego.

Ostatnio edytowany przez Gufat III - 28-07-2005 o 11:26.
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem