Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
@pabloxxl
Najlepiej się przerzuć na topory/miecze z jednego powodu - artefakty i tarcze. Młotki są dwuręczne, więc nie można w drugiej łapie ściskać artefaktu, który ci doda +20 HP i +15 nrg (jak w moim przypadku)... Owszem, młoty mają największy DMG... Ale co z tego, skoro topory mają najwięcej skilli do obrażeń a miecze są chyba najszybszymi broniami?
|
"Co ty wiesz o zabijaniu ?"
Chodzi mi o to że... Na tombach znajdzie owiele łatwiej team bo:
-Ludzie szukają tzw. "Knockerów" (wojowników co poszli w młoty i mają skille na przewracanie - Knock down) gdyż tacy warriorzy mogą zabić w kilka sekund sami monka (a on ledwo sie ruszy i już leży ... wiem bo mam warriora z młotem).
-Wcholere samych Młotów mi wypada... więc miecze i topory są bardziej rare ... .
Co do axe:
-Axe to broń do ataku kilku celów naraz (ma dużo takich skilli ... chociaz tak mi sie wydaje). Jest szybki... ale i tak jak warrior z młotem ma frenzy/berserker stance ( nie widziałem jeszcze tego skilla w akcji) to taki axe padnie mimo że ma tarcze... co on se zrobi jak młot go wywali przerywając skill który był wtedy używany (czyt. Healing Signet...ale co za kretyn używa tego skilla jak dostaje z młota xD )
Co do swordów:
-Swordy (miecze tak dla kretynów) , są ...hmm jak by tu... to dziwna broń xD ... raczej do zadawania conditionów (krwawienie, to że wolniej sie chodzi ... nie pamiętam nazwy - troche nie grałem

i innych). Tak są to szybkie bronie ale wcale nie najszybsze. Z mieczami raczej powinno się iść w Tactic niż w Strenght, gdyż miecze mają większy dmg niż axe (max minimum dmg (chyba wiadomo oco chodzi?) jest nawet 2,3x większy niż axe'a) więc nie potrzeba takich neutralnych skilli do dmg.
To chyba wyjaśnia... wszystko ?