Zdecydowanie tak dla Update.
Po 1. Mniej cheaterow (treniących afk, posiadających farmy runemakerów, czy ludzi przesiadujących całe dnie pod depo);
Po 2. Większy poziom trudności gry co według mnie wyeliminuje część tzw. "noobów" lub po prostu część amatorów którzy myślą że wszystko tak łatwo w życiu przychodzi

;
Po 3. Ja się jakoś nie przejmuje tymi soul points'ami a jestem sorcem. I kto tu mówi że nie będzie expowisk wolnych..może trzeba będzie je po prostu dokładniej poszukać a nie iść na łatwizne..;
Po 4. Rozwalające się speary..oprócz eliminowania afkerów to takie rozwiązanie było potrzebne w pewnym stopniu..trzeba zauważyć ze inne profesje nie są tak wszechstronne jak palladyni i małe utrudnienie ze strony Cip'ów wcale nie jest jakieś straszne

;
Po 5. Dla osób grających normalnie bez jakichkolwiek macr, taskerów czy innych badziewnych programów będzie jedynie urozmaiceniem gry a nie jak niektórzy twierdzą niepotrzebnym bądź zbędnym zjawiskiem..;
Po 6. A może ceny runów pójdą w góre co jest i dobre i złe

dobre dla sprzedających a troszke gorsze dla kupujących (w tym także mnie..ale zawsze sam moge cosik wyczarować

);
A tak ogólnie to przecież jak ktoś nie włoży w tą gre troche pracy to do niczego nie dojdzie..co to za frajda używać programów które robią za nas praktycznie wszystko.. Możliwe że update na początku troche będzie sprawiało niektórym mniej doświadczonym graczom trudności ale do wszystkiego można sie przecież przyzwyczaić. Ta gra tyle już istnieje i sami zobaczcie że inni jakoś sobie radzą..czyli można. Wystarczy tylko chcieć
No to do zobaczenia w Tibii