Zobacz pojedynczy post
stary 07-04-2004, 22:25   #3
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Zureq: Chętnie bym podyskytował, ale nie mam siły Tylko tak ogólnie, przyłączając się do Dobo: z liczbą 666 można wiele rzeczy zrobić i przy niewielkim trudzie utworzyć niemalże każdy rok: dodaj 666 podzielone prze 3, 2, 111, pomnóż, podziel, teraz odejmij, napisz wspak... i wszystko ładnie nam się układa: "O! Jutro koniec świata!"
A co do Biblii to samo: wybacz, ale takie wyrzucanie samogłosek, branie co trzecią literę, fiku miku i Einstein wymyślił teorię względności Jeśli opierasz się na Biblii, to powinieneś znać również ten kawałek (nie chcę szukać dokładnie i cytować, ale tylko tak jak pamiętam) : " (...) przyjdzie jak złodziej, nocą, kiedy się tego nie spodziewacie". No więc troszkę logiki: jakby ktokolwiek na ziemi wiedział, kiedy jest koniec świata, to by się tego spodziewał, a Jezus mówi, że to jest niemożliwe, co za tym idzie? Ten człowiek nie wie, kiedy jest koniec świata Idąc troszkę dalej (już moje wymysły) : koniec świata nie może być wtedy, gdy ktokolwiek na ziemi będzie myślał o tym dniu jako koniec świata. Dalej: jeśli codziennie będziesz myślał: jujtro będzie koniec świata, to przez całe swoje życie możesz to odwlekać Hehe... zapędzam się
A co do tego słowa "computer" - mam nadzieję, że sprawdziłeś to, bo mi nie wychodzi 666 h