Ulrek nieczepiaj sie mnie za bledy ortograficzne, poniewaz to niema sensu i co bys niemowil ja te bledy i tak bede popelniac
a wracajac do tematu to uwazam ze jednak nikt z tych ludzi co sie wczesniej wypowiadali nieskonczyl z tibia ani ci co wypowiedza sie po mnie, poniewaz te forum dotyczy gry ktura wlasnie jest tibia , wiec wasz swiatopoglad jeszcze nieuwolnil sie od mocy tej gry i wsumie gloszenie hasel "tibia do kitu" jest troszke nienamiejscu, poniewaz mowia to osoby ktore z tibi wyniosly juz cos i niemaja celu dalej w nia grac
niejaze czemu niechcecie zeby inni ludzie zaprzestali gry w tibie tylko dlatego ze wam juz sie niepodoba
kazdy ma swoje upodobania i uwazam ze akurat tibia i gry tym podobne sa najbardziej dobre dla rozwoju psychiki z nastepojacych powodow:
-dajo mozliwosc spostrzegawczosci na chciwosc ludzi
-ukazuje efekt ze kazdy moze ciebie wykozystac
-dodaje ci pewnosci siebie w podejmowani decyzji (to za zasloga noobow

)
-a najwspanialszym efektem jest to ze prawie wszyscy podchodza do tego na serio, wiec zabawa badasz ludzi oraz zaowazasz zeczy na ktorych mogl bys sie przejechac w realnym swiecie, a jak cos stracisz w grze no to trudno - wkoncu to tylko gra
Dodam jeszcze ze naprawde jest malo rozwojowych gier
do gier co cos wnosza do zycia mozna dodac jeszcze szachy (polepszaja logike myslenia i szybkosc skojazen) i napewno jest jeszcze dozo rozwojowych gierek ale w tym momencie nic mi nieprzychodzi do glowy
niezamiescilem wszystkich plusow tibii poniewaz niechce mi sie sleczec nad tym postem w nieskonczonosc, a minusow niebede zamieszczac poniewaz przyjmuje w dalszym ciagu obronna pozycje w stosunku do tibi
Wiec jak ktos chce niech zamiesci liste minusow a ja bede miec zabawe w obalaniu ich