Zobacz pojedynczy post
stary 09-04-2004, 03:54   #33
maszlesz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2004
Lokacja: Białystok

maszlesz ma numer GG 4257845
Domyślny

@Acid Drink jak sądzisz jak będzie wyglądał świat jak już każdy "dzięki" Tibi spostrzeże chciwość ludzi, to że każdy może cię wykorzystać i zauważy rzeczy, na których mógłby się przejechać w realnym świecie? I jeszcze do tego nabierze pewności siebie. Ja się z takiego świata wypisuje

Jeżeli chodzi o listę minusów to napisze (choć sama chętnie gram i jeszcze na pewno długo pogram).

Oto ona:
- właśnie ta chciwość, złodziejstwo, oszustwa, PK i obrażanie siebie na wzajem - jeżeli ktoś przeniesie takie zachowanie do świata realnego to nie wróżę mu świetlanej przyszłości. A jak już we wcześniejszym poście wspominałam o tym, że częso grają ludzie z nieukształtowaną psychiką, to jest to po części możliwe w przypadku choćby jednego człowieczka na 1000. Obrażanie na tyle weszło w krew Tibiańczykom, że na forum też da się zauważyć tysiące przykładów.
- minus, który zauważyłam w swoim przypadku - zostawianie spraw z życia realnego na potem tylko po to żeby pograć w Tibię. Pogram teraz a magisterkę zacznę pisać jutro - i tak już od stycznia
- Dzieciaki w szkole nie chwalą się tym, co dostali z klasówki, tylko tym, który lvl mają w Tibii. Znam z obdukcjii - przypadek mojego bratanka i jego kolegów.
- spędzanie dużej ilości czasu przed komputerem nie wpływa pozytywnie na zdrowie.
- czas spędzony na grze w Tibię można dużo lepiej wykorzystać inwestując w wiedzę lub przyjaźnie. Choćby na naukę ortografii, co widać w niektórych postach, przydołaby się A Tibia to nałóg jak sam temat sugeruje. Wciąga nie wiadomo kiedy.
- Złe przyzwyczajenia językowe, jeżeli chodzi o język angielski (zero gramatyki, a słownictwo dość ubogie). Mniej się nauczysz niż by się mogło wydawać, a na pewno tak się rozleniwisz, że po angielsku już zawsze będziesz mówił jak w Tibii "Kali być, Kali mówić". lol

Wystarczy minusów jak na razie.

Cytuj:
Wiec jak ktos chce niech zamiesci liste minusow a ja bede miec zabawe w obalaniu ich
Podjęłam wyzwanie. Jak obalisz te minuski, to ja kolejne wymyślę.

Ale nie myślcie, że mam coś przeciw Tibii - jak we wszystkim są minusy, ale są i plusy. Gram więc jak dla mnie plusów jest pewnie więcej Ale Minusy niestety też.
maszlesz jest offline   Odpowiedz z Cytatem