Zobacz pojedynczy post
stary 06-08-2005, 20:36   #41
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Jestem wielkim przeciwnikiem aborcji. Morderstwo (bo tym właśnie jest aborcja) nie może być legalne. Mówi się, że matka po urodzeniu dziecka może cierpieć przez różne choroby. Ale czy to daje prawo do zabójstwa? Jedyną sytuacją w której można by zastanowić się nad dokoniem aborcji, jest pewne zagrożenie śmierci i matki i dziecka.
Duża część ludzi nie zdaje sobie sprawy jak wygląda aborcja. Myślą, że kobietom daje się tabletki i po wszystkim. Widział ktoś z was przerażający film "Niemy krzyk"? Został nagrany za pomocą urządzenia, rejestrującego obraz i ruchy dziecka (nie pamiętam nazwy). Co było widać? Mały płód, ktory "uciekał" (widać było ruchy "ucieczki") przed szczypcami, które... rozrywały dziecko na kawałki. Oderwalo nóżke, rączke... a dziecko przeciez było żywe, czuło.
Kto daje ludziom prawo do zabijania bezbronnych niewinnych istot? Parlamenty legalizujące aborcje muszą zdawać sobie sprawę, że wykraczają poza swoje kompetencje... Gwałt też nie jest usprawiedliwieniem. Jeśli taka matka nie chce wychowywać dziecka, może go oddać nie do domu dziecka, ale do rodziny zastępczej. Lepsze to niż śmierć.
Inna rzecz która mnie zszokowala: w gazecie znalazłem sondę, w której było kilka pytań (dot. różnych spraw - loty w kosmos itd.) Jednym z pytań była aborcja. Jaki wynik? Jakieś 32% osób uważa to za coś "stosunkowo dobrego". Doliczmy ~15 % które nie miały zdania... Piękny wynik. Gdzie? W rodzinnym kraju papieża Polaka, który był wielkim przeciwnikiem aborcji i obrońcą ludzkiego życia, w którym to po śmieci papieża organizowano setki marszów, ogłaszano całkowita przemiane moralna... 32% osób uznaje zabójstwo dzieci za cos stosunkowo dobrego. Absurd.
Ciekaw jestem wyniku tej sondy. Sondy która jest na stronie, gdzie 99% osób opłakiwało śmierć papieża. To nie jest problem religii. To problem moralności.

Z pewnej strony internetowej:
"Nic nie usprawiedliwi aborcji; kto dał pozwolenie, żeby zabijać człowieka, który nawet nie może się bronić, nie może nawet krzyknąć, że on chce żyć, że ma do tego prawo...?

A teraz prosze, zwyzywajcie mnie, ze jestem zadufanym i zaślepionym fanatykiem. Nie zmienię zdania, bo zycie ludzkie to nie rzecz, o której innym wolno decydować.

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 07-08-2005 o 12:45.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.