Niedawno tam bylem, ta katedra znajduje się na poludniowy zachód od poh, jest tam dosyć trudno dla low lvli, bo na wtępie jest kilka poison spiderów, scorpinów i caterpillarów które biją po kilkanaście i trują. Niżej jest rozlegla katedra w której aż się roi od smugglerów na początku, mnóstwa wild warriorów, hord banditów (5 na raz to tragedia, mój kumpel na 20lvlu o malo nie padl!!!) a najsilniejszy potworek jakiego spotaklem to assasin który bije troche lepiej od ghoula i powoduje że jest się pijanym (przynajmniej tak mój kumpel który go bloczyl twierdzil ale ani razu nie powiedzial HICKS! :/ więc nie wiem czy to prawda). Troche wcześniej bylo miejsce z bardzo duże ilością slimów (chyba 5 i klony :/) i kilka poison spiderów, caterpillarów. Z kolei na poludnie od outlaw camp jest miejsce w którym jest trochę bantidów, wild warriorów i smugglerów ale na szczęście żadnych assasinów

W niższych partiach katedry dą też dark monki i PODOBNO (tak twierdzil jakis koles który z tamtąd wyszedl ale nie wiem czy to prawda) pelno elder beholderów i jakichś gazerów które wyglądają jak malusieńkie beho (jak na fejku "rodzinka beho"). Tyle z tego co ja zdążylem zobaczyć poprawcie mnie jak coś pomylilem i jak o czymś nie wspomnialem