Zobacz pojedynczy post
stary 10-08-2005, 00:40   #9
Nosfer Revelmaar
Użytkownik Forum

Nosfer Revelmaar's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: kto to wie...

Domyślny

W sumie to w dzisiejszych czasach ciężko komuś zaufać. Ponieważ nie mam przyjaciela, to z trudnych problemów zwierzam się najlepszym kolegom. Jednak cały czas uważam, aby nie powiedzieć o "jedno zdanie za dużo", bo to jednak tylko koledzy...

Jeżeli jednak ktoś ma przyjaciela, to powinien mu zaufać, ponieważ przyjaźń jest oparta właśnie na zufaniu. Nie istnieje coś takiego jak przyjaciel, któremu nie ufamy . Gdy mamy kogoś z kim możemy podzielić się problemem, będziemy się mniej stresować a w konsekwencji dłużej żyć! .

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maethi
Moim zdaniem "przyjaźń" internetowa jest lepsza. Osoba która nas wysłuc***e nie zdradzi naszych sekretów, pomoże , na własnych doświadczeniach doradzi. Taką osobą jest Gosia , którą poznałem grając na Isarze.
Co do przyjaźni internetowych i ufaniu osobom z "drugiej strony lini" - tutaj wg mnie trzeba zachować szczególną ostrożność, bo nigdy nie wiemy z kim naprawdę mamy do czynienia. Taka osoba może z początku wydawać się miła, pragnąca pomóc, a w rzeczywistość może być inna. Ja tu nikogo nie oskarżam, ale trzeba na to uważać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maethi
Z przyjaciółmi masz pewność, że cie nie zdradzą. Ja np. bardziej ufam takiemu "nikomu" $corowi lub She niż wielu ludziom z rl
Tutaj sprawa ma się inaczej, ponieważ $cor jest znany, z jego postów możemy się dowiedzieć nieco więcej o nim. Zaufać takim osobom jest o wiele bezpieczniej niż przypadkowym osobom z neta.

Ostatnio edytowany przez Nosfer Revelmaar - 10-08-2005 o 00:52.
Nosfer Revelmaar jest offline   Odpowiedz z Cytatem