Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
a babeczki, ktore ogladasz przez neta powinny? To tez godzi w poczucie gustu skrajnych katolikow.
A ostre sceny erotyczne powinny byc w internecie? To tez godzi w moranosc wiekszosci ludzi chociaz kazdy z nas po cichu oglada/ogladal takie rzeczy.
A serwisu typu 'rotten' - czemu one nie znikaja? Tam przeciez ludzie pisza calkiem zgryzliwe komentarze do obrazkow przedstawiajacych glowe samobojcy po spotkaniu z kulami od shotguna. Dla mnie widok ciala zmasakrowanego przez pociag podpisany komentarzem 'stracil glowe?' jest o wiele gorszy niz te przedstawione przez autora reklamy.
A osloskop.net, ktory bezczelnie pomaga rozprowadzac pirackie kopie piszac, ze serwis sluzy sprawdzaniu sum kontrolnych!
I ciebie boli wystawa, ktora w zaden sposob nie krzywdzi ludzi (no moze w znikomym stopniu niektorych)
Internet to wolnosc: calkowita demokracja przez wiekszosc ludzi nazywana anarchia. Tutaj nieczego nie zabroni sie powiedziec/napisac/pokazac. A to,ze cie to boli? Mnie boli polski katolicyzm i co? Nikt tego nie zabrania.
|
Masz racje, że nikt tego nie zabrania. Ale to nie znaczy, że nie trzeba z tym walczyć - bo inaczej nas zaleje fala takich głupich filmów, stron itp. A za kilkanaście lat okaże się, że obozów wogóle nie było, że to tylko bajka do straszenia małych dzieci, żeby byłe grzeczne, z której starsi mogą się już śmiać.
Jeżeli będziemy obojętni na takie problemy, to wkrótce nas zeleją i nie będziemy ich zauważać - a wtedy do scenariusza jaki opisałem, będzie tylko jeden malutki krok...