Temat: Hydry i loot.
Zobacz pojedynczy post
stary 10-08-2005, 20:31   #12
Vilej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

Stan: Aktywny gracz
Imię: Vilejuw
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nova
Poziom: 58
Skille: 21/26
Poziom mag.: 61
Domyślny

Na poczatku zaczolem rozgladac sie za jakims fajnym, nieduzym domkiem z dwoma lozkami. Pol godziny pozniej znalazlem 4 takie domki i zaczolem zwiedzac Tiquande. Na poczatku natknolem sie na zmienione bugi oraz waspy. Nie zwracajac uwagi gdzie ide, natknolem sie na jakas rosline, ktora odbiera 30 HP jezeli na nia staniesz. Wtedy spotkalem pana, ktory padl na dziwnej roslinie i poprosil mnie o pomoc. Poszlismy dalej na wschod. Znajduje sie tam ogromny las. Trudno jest sie tam poruszac bo caly czas wypadaja jakies snaki, skunksy, bugi, waspy etc. :/ Po drodze napotkalismy zmutowana rosline o nazwie Carniphilas. Padl na niej 35 elite wiec bylem troszeczke wystraszony Bije to po 40+ z wszelakiej magii oraz paralizuje. Zabilismy tego pare, gdy napotkalismy na tygrysy. Biegaja tak jak GS, ale sa slabe. Nastepnie wglebiajac sie w las, napotkalismy wejscie do Lizardow, lecz nie poszlismy tam. Poszlismy dalej odzyskac loota. Po drodze napotkalismy slonie, ktore bily mnie po 30+ oraz pare "dzdzownic" . Nastepnie byla wioska malp.
Merlkin'y: bija mocno z czarow (mnie bily po 60+), lecza sie i maja dosyc malo HP oraz sredni exp,
Kongra: nie wiem dlaczego ktos napisal, ze jest to mocne. Bily mnie takie dwie przez ok. 15 sec i nic mi nie robily Maja 300+ HP, a dostaje sie za nie ok 100 expa (dla przykladu: cyklop ma ~250 HP, a dostajesz 150 expa),
oraz najgorsze z malp Sibangi. Biegaja szybciej od GS'a, atakuja z dystansu, lecza sie, maja duzo HP i jest za nich malo expa.
W najblizszym czasie postaram wybrac sie na dworc'ow (wystarczy wziasc pare gfb, bo jest ich tam duzo, a exp jest zaje..fajny ).. oraz na Lizardy.
Potem pozwiedzialem reszte mapy tluc craby, krokodyle, terror birdy, cobry itp.

Jednym slowem uptade suxx. Demony niszcza parcele, Hero sie leczy, a za guarda (znowu) jest o 10 expa mniej. Nie mowiac juz o nowych potworkach. Wystarczy spojrzec na tibia.com zeby zobaczyc ile expa jest za potworki, np:
Smuggler - 130 HP - 38 expa (tego wole nie komentowac -.-)
Butterfly - 2 HP - 0 expa (wszedzie tego pelno, utrudnia tylko gre)
Skunk - 30 HP - 3 expa (lazi wszedzie, utrudnia przejscie, zatrowa)
Terror Bird - 300 HP - 150 expa (powolny resp, porownajcie to do cyklopa)
etc.
Gdy powstalo Ankrahmun powstaly Tomby, dragi z DL'ami, roty, larvy i mozna niezle tam zaexpic.
Vilej jest offline