Zobacz pojedynczy post
stary 12-08-2005, 14:24   #7
Grajper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny gracz
Imię: Dalader
Profesja: Knight
Świat: Azura
Poziom: 70
Skille: 90\90
Poziom mag.: 6
Grajper ma numer GG 4165284 Grajper ma login Tlenu grajper@o2.pl
Domyślny

@jacaman ( a nie jataman?? kiedyś było coś takiego.... ;P )

Cytuj:
eżeli zabijesz potwora, soul pointsy będą się regenerować przez 4 minuty. Bez promocji masz ograniczenie do 100 soul pointsów i regeneruje ci się jeden przez 2 minuty, z promocją zaś ograniczenie do 200 soul pointsów i regeneruje ci się jeden przez 15 sekund. 5 soul pointsów traci się na robienie SD (i do tego 220 many), a 3 soul pointsy i 100 many traci się na uha.
Soul pointsy regenerują się też w łóżku ale bardzo wolno, z tego co słyszałem to jeden soul point na 15 minut, (dla niepoinformowanych 1 punkt many się regeneruje 1 minute).

Bez promocji robienie 100 SP zajmie ci 3 i pół godziny, przez co musisz zabić conajmniej 50 potworów, licząc że będziesz zabijać każdego co dokładnie 4 minuty. 100 SP wystarczy ci na zrobienie dokładnie 33 runek UH, i zostanie ci 1 soul point. A robienie 33 runek uh bierze 5,5 godziny. Z czego podczas huntu możesz zrobić 20 runek, więc możesz jeżeli chcesz dobrze z soul pointami wyjść, musisz huncic przez 3,5 godziny i później możesz wykorzystać soule afkując przez 2 godziny.
Z promocją robienie 200 SP zajmie ci 50 minut, przez co musisz zabić conajmniej 13 potworków, licząc że będziesz zabijać każdego o dokładnie 4 minuty. Wszystkie 200 SP wystarczy ci na zrobienie 2 bp SD, co bierze 9 i pół godziny.
Z tego wychodzi, że taki gościu z promocją może sobie spokojnie pohuncic pół godziny i poźniej może porobić runki postawić komuś monka\ghoula na 4,5 godziny. Gorzej jest dla ludzi bez promocji Wg mnie za duza roznica, chociaz nie bede mówił tutaj o roznicy pacca i facca.
chyba wszystko co chciałeś wiedzieć. a użyłem magicznego szukaj.
http://www.forum.tibia.pl/showthread...dnawianie+soul
Grajper jest offline   Odpowiedz z Cytatem