Temat: 4 nowe swiaty
Zobacz pojedynczy post
stary 13-08-2005, 23:29   #74
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mrs. Divine
Jak dla mnie nowe światy są do bani. Co z tego, że są nowe servy, zwolnią się kolejki i każdy ma szanse być najlepszy na danym świecie? Z pozoru wszystko wydaje się super. Aleee... Tak naprawde to sux... Cipsoft wykorzystje ludzi, jak każdy z nas wie w Tibie można bardzo łatwo się wciągnąć. Każdy marzy o byciu The Best. I tu pojawia się problem. New Servery narazie tylko dla pacc. Bez jaj 90% ludzi grających w Tibie to Facc!! Jeśli chodzi o mnie nigdy nie miałem pacca. Jak zdecydowana większość ludzi uważam, że bez sensu jest wydawać tą dość dużą kwotę pieniędzy tylko po to by mieć fajny outfit i możliwość zakupu domku. Właśnie dla tego pare lat temu gdy Tibia zaczynała się rozrastać Cipsoft zrobił sąde na temat Premium Accounta. Programiści którzy z początku zaprojektowali tą tylko po to by mieć z tego świetną zabawę zaczeli myśleć o kasie. A co gdyby można by z tego wyciągnąć jakieś korzyści? Dla tego cipsoft zaczol dodawac roznego rodzaju promocje i inne bajery. Kocham Tibie ale śmiało moge powiedzieć, że cipsoft to cioty i złodzieje. Kapuje... Jeśli uważasz, że to bez sensu nie kupuj pacca ale czy na wszystkim trzeba zarabiać. Dla mnie to wyłudzanie pieniędzy chyba, że masz tyle kasy, że masz to w dupie i wykupujesz pacca na caly rok

Gościu, co ty mówisz! Większość gier RPG,MMORPG jest płatna! Ludzie chcą kase za gry, np. za Guild Wars, żeby w nią można było pograć... Podobnie jest z Tibią. FACC to jakby demo, a PACC to cała gra... Cip Soft na jakieś 80% żyje z tej kasy i pewnie nie mają innej pracy. Żeby pograć w jakąś gre też musisz ją kupić za kilkadziesiąt zł, ale w sklepie... Tibia to normalna gra, i tak Cip Soft dużo zrobił dając FACC tyle swobody... Więc, "czep się jeża!"

Sorka za offtopa, ale teraz może troche ludu się odczepi od tego tematu który Mrs. Divine poruszył
Heliwurab jest offline