Zobacz pojedynczy post
stary 16-08-2005, 21:24   #468
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tajemniczy kolo
LOL555
Proste ukryjesz IP i niegłosujesz, bo nie będzie można go wykryć.
Zmienisz IP masz bana od gmów na tibii za dzielenie konta z kimś innym hyhyhy
Czy my jestesmy gamemasterami? Czy my zajmujemy sie banowaniem kont w tibii? NIE. Poza tym CipSoft w przeciwienstwie do ciebie wie co to sa sieci LAN i zmienne IP i zeby dostac bana za dzielenie konta, to naprawde trzeba sie wysilic.

Cytuj:
Sieć po pareset osób.....i co z tego ? musiał byś każdą namówić żeby wszedła na forum, zarejestrowała się i zagłosowała....
A kafejki....przecież dużo osób używa kafejek, którzy pewnie swoje głosy już oddali, co prawda niektórzy stracą możliwość głosowania (ktoś inny przed nimi), ale to mały promil z całości.
Ano to z tego, ze w takich sieciach czesto jest po nawet kilkadziesiat ludzi garjacych w tibie, ktorzy tez wchodza na tibia.pl i co zamiast kilkudziesieciu glosow uznamy tylko 1, tego kto byl pierwszy? To by dopiero bylo niesprawiedliwe.

Cytuj:
Chodźby ktoś obskoczył kafejki, dajmy na to że 100kompów, zyskał te 100głosów, jednak koszty też by jakieś poniósł jak wiadomo kafejka za free nie jest hyhyhy
Prosilem cie zebys nie myslal tak ograniczenie jesli masz zamiar sie o cos sprzeczac ze mna. Ale widze ze to jest bariera nie do przeskoczenia dla ciebie. Zrozum, tu nie chodzi o to ze ktos by lazil po kafejkach i na siebie glosowal. Tu chodzi o to ze po pierwsze jakby sie liczyl tylko 1 glos z jednego IP to duzo osob zostaloby pokrzywdzonych, bo nie mogliby glosowac, bo ktos przed nimi zaglosowal w kafejce czy w sieci LAN. Po drugie w tibie gra duzo dobrych informatykow, dla ktorych napisac program ktory by rejestrowal maila na nicka, ktorego sam by generowal, po czym rejestrowalby sie na forum, oddalby swoj glos na autora pogramu, po czym zrobilby reconnecta i ponowil ta akcje z innym IP. Taki program nie jest trudny do napisania, a w momenecie gdy mozna wygrac pacc na 180 dni jest oplacalnie go napisac.

Cytuj:
Tłumacząc na polski, masz gdzieś sporą część użytkowników tego forum ^^ GZGZ
Tak na prawde to ja mam ponad 99.9% populacji ziemi gleboko gdzies.

Masz zamiar dalej wychodzic na idiote, czy sobie dasz spokoj wreszcie?

(widze ze edytujesz posty, wiec jedziemy dalej.)

Cytuj:
No bardzo dobrze że to zauważyłeś od czego jest ten temat ^^
Bo ja napisałem swoją opinię, z małą sugestją co do kolejnego (jak by był) konkursu.
Jest taki dzial, co sie nazywa "tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp." i to tam sie zglasza sugestie. Ja ci tylko pokazalem jak ograniczone jest twoje myslenie i dlaczego motyw z sprawdzaniem IP nie sprawdzi sie.

Cytuj:
Co było z mojej strony małym żartem ^^ ale chyba nie masz mocnych nerwów.
Ja dobrze wiem co jest zartem, a co nie. Czy w mojej wypowiedzi bylo gdzies odwolanie do tego twojego ps'a? Nie. Wiec chyba zalapalem ze to byl zart.
Co do moich nerwow to sa one dosc mocne. I nie ponosza mnie zbyt latwo.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zimne_piwo
yyy n/c używająć choćby proxy możesz głosować i jak niby admini mają wiedzieć czy nie masz innego konta?
Kiedys by sie tym ludziom proxy pokonczyly, pozatym proxy moznaby latwo poblokowac przed mozliwoscia glosowania. Problemem w takim glosowaniu bylyby zmienne IP, z ktorych moznaby w kolko glosowac tylko zmieniajac je.

Cytuj:
No to była by następująca zasada...użytkownik bez 100 postów nie ma głosu ^^ i już by wszystko było ok
I w tym momencie mamy istny spam atak na forum. Bo wszyscy musza nabic 100 postow zeby zaglosowac.

Cytuj:
Otóż dlatego że do prawa gosu trzebabyło by sobie zasłużyć ^^ więc tylko śmietanka by głosowała....ludzi którzy wiedzą co tu robią XD
Rozumiem, ze dalej do ciebie nie dociera, fakt ze najwieksze prawo glosu ma sponsor nagrod, w tym wypadku tibia.pl? Wiec wybralismy we wlasnym zaufanym gronie zwyciezcow.
Niczego nie zmienilby fakt gdyby np. zostalo wybranych 50-100 osob z forum, ktore moglby zaglosowac. I tak by sie pojawialy posty ludzi "dlaczego praca X, a nie praca Y, przeciez ona jest lepsza!?". Z tym szczegolem ze doszlyby dodatkowe posty "dlaczego on mogl glosowac, a ja nie?". Wiec to rozwiazanie jest takze bez sensu.

Cytuj:
No a komu by się chciało zmieniać IP i zakładać nowe konta
Pewnie każdemu XD
Moge sie zalozyc, ze znajde ludzi, ktorzy by to robili za mnie za oplata, ktora nie przewyzszylaby polowy kosztow pacca.
Poza tym jak juz mowilem, dla zdolnego programisty to zaden problem napsiac program, ktory robilby to za niego.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 16-08-2005 o 21:38.
Dr. Omader jest offline