Pojedynek: Druid vs Sorc
Obaj 50 lvl i 50 mlvl
HP: 395
MP: 1295
Obaj robią sobie MS, Sorc zapewne walnie UE (800 MP) które zabierze Druidowi około 350 MP (zostaje 945 MP), Sorcowi zostaje 495 MP. Druid wali z SD za 174 (Sorc po tyle samo), teoretycznie wygrałby Druid, ponieważ miał więcej MP.
Energy Wave zabiera mniej więcej tyle samo Sorcowi co Druidowi.
Wszystko zalezy od umiejętności.
Druid
+exura sio " [Heal Friend, leczy 70% tego co UH]
+exura gran mas res [Mass Healing, przydatne do leczenia summonów i członków drużyny jak się nauczy tym posługiwać]
+robienie UH, IH [bardzo szybki zarobek, nie chodzi mi o to ze Druid może, a Sorc nie może, UH jest najbardziej wydajną runą]
-brak mocnych czarów ofensywnych [nie wiem czy to minus bo jak sie idzie na hunt to się bierze runy a nie używa się spontanów]
-brak UE [tego chyba nie trzeba objaśniać]
Sorc
+UE
+robienie SD [troche wolniejszy zarobek niż u Druida, ale dalej opłacalne, i tu też nei chodzi mi o to, że Sroc może, a Druid nie może, obaj mogą sobie kupić]
+mocne czary ofensywne [nie wiem czy to plus bo jak sie idzie na hunt to się bierze runy a nie używa się spontanów, przydatne raczej na wysokim lvlu]
-brak Heal Friend
-brak Mass Healing
I tak jak już ktoś wcześniej napisał, napewno kumpel który mi blokuje woli jak go lecze Heal Friendem, niż jakbym miał mu pociągnąć z UE albo Energy Wave.
Podsumowanie:
Druid to postać dla tych którzy nie chcą osiągnąć jakiegoś niesamowitego lvla, Sorc dla planujących grać długo.
|