Zobacz pojedynczy post
stary 19-08-2005, 10:34   #25
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Rozróżniaj dwie sprawy - morderstwo w obronie honoru i terroryzm
Dla mnie jako czlowieka wierzacego morderstwo jest morderstwem. Kapisz?

Cytuj:
Obrona honoru rodziny a terroryzm to duża różnica
Jak najbardziej. Ale gdzie w mordowaniu bezbronnych i NIEWINNYCH kobiet widzisz obrone honoru? Przeczytales artykul jak prosilem w pierwszym poscie?

czy twoim zdaniem owa obrona honoru to zamordowanie kobiety tylko dlatego, ze zostala zgwalcona? Czym ona zawinila? Tym, ze jest ladna i pozadana?

Czy moze obrona honoru to zamordowanie kobiety, ktora oddala sie facetowi, ktorego kocha a nie ktoremu zostala wydana przez rodzine?

I nie mowi mi, ze nie rozumiem ich mentalnosci. Bo fakt - nie rozumiem. Nie potrafie zrozumic mentalnosci zwierzat, ktore czlowieka traktuja jak maszyne. Ale wiem jedno - morderstwo zawsze pozostanie morderstwem. I tu nie chodzi o moje przekonania, religie czy to, ze od dziecka mi to wpajano. Tu chodzi o poszanowanie prawa czlowieka do zycia - czy to kobieta, mezczyzna czy ludzki mamut - a do przestrzegania tego prawa zobowiazany jest kazdy. Nawet jak inaczej go wychowywano.

Cytuj:
A do samozagładu dochodzimy właśnie przez takiego opinie jak Twoja: "To mamuty, nie ludzie! Wyrżnijmy ich!"
A gdzie ja powiedzialem, zeby ich wyrznac?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem