Zobacz pojedynczy post
stary 19-08-2005, 18:06   #45
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Nie widac tego w TV. Nie eksterminowano takze jak wspomniales polakow. Zabijano tylko niektorych - ale to wojna.
A obozy koncentracyjne to co? Ot chocby w Auschwitz, zaraz po Zydach najwiecej zabito Polakow. A co planowano to nie tajemnica, wystarczyłoby przytoczyc przemowienia Himmlera.

>>Wiec mamy prawo przeszkadzac w zyciu Irakijczykom tak jak zostali oni wychowani a jednoczesnie zezwalamy na morderstwa w Turcji? Po co pojechali amerykanie do Iraku? BO IRAK MIAL BRON MASOWEGO RAZENIA. A ja sie pytam: gdzie jest ta bron? wyparowala?
Amerykanom nie chodzi o wybawienie ludnosci Irakijskiej(?) tylko o rope. Masz watpliwosci: obejrzyj 'Hotel Rwande' jak wczesniej wspomnialem.

Mało mnie obchodzi po co tam pojechali. Mozliwe ze pojechali po ropę - ale film to nie dowod. Mało obchodza mnie intencje, bardziej skutki - pozbyto sie husseina, i nikt mi nie wmowi, ze nie jest lepiej.

>>zbrojne wystapienie ludnosci panstwa jest? Jest! Bo kim sa ci 'terrorysci'? IRAKIJCZYKAMI. W Iraku bomby podladaja wlasnie IRAKICZYCY. NIE TERRORYSCI!
wladza okupacyjna jest? JEST! Zgadnij kto - tak USA!.
Dazenie do uzyskania niepodleglosci jest? JEST. Bo jakby nie atrzec narazie we wszystkich sytuacjach decyduje armia amerykanska. Wspominajac boowki Al-Sabra (dobrze napisalem?)

Z definicja sie zgadza. Ale powtorze raz jeszcze - Polacy musieli to zrobic z prostej przyczyny - obrony przed nazistami. Irakijscy "bojownicy terrorysci" nie bronia sie, bo nie maja przed czym - amerykanie opuszcza kraj, kiedy sytuacja bedzie opanowana. Terrorysci chca temu przeszkodzic, i zgadzam sie, uwolnic irak od amerykanow. Po to, aby go zniewolic tak jak talibowie w afganistanie.
Polacy mieli szczytny cel, opisani irakijczycy - nie.

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 19-08-2005 o 18:09.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem