Zobacz pojedynczy post
stary 19-08-2005, 23:35   #17
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Noshame
Blad? Jaki blad? Tibia to swiat fantasy stworzony calkowicie przez CIPSOFT. Wiem, ze utarly sie pewne stereotypy palladyna czy roznych potworow (trolle, smoki itp.) ale CIPy mialy prawo do wlasnej interpretacji danych nazw. Skoro chcieli zeby w ich swiecie palladyn szalal z lukiem/kusza, to tak zrobili i nie mozna tego nazywac bledem. Zauwazcie, ze kazdy swiat fantasy stworzony jest jakos inaczej. Czy to pisze Sapkowski czy Salvatore czy Tolkien. Kazdy czyms sie rozni i kazdy z tych pisarzy ma pelne prawo do dowolnych zmian. To nie sa bledy, tylko zamierzenia CIP'ow
Tak, ale nas ma prawo, to irytować i możemy uważać za błąd pewne rzeczy, wielu irytuje postać palladyna, ale fakt faktem, CipSoft może zrobić z tym co chce, ja osobiście ubolewam nad tym, że wprowadzają w błąd niejednego doświadczonego gracza, a potem wyzywa się od noobów graczy, którzy byli przekonani, że paladin powienien walczyć wielkim młotem. Potem latają takie 17 lvl z c-mace ;/, moim zdaniem (i pewnie nie tylko moim) CipSoft poniekąd kaleczy tę grę pozbawiając ją specyficznych potworów rzędu Gnoma etc., cóż, zamiast np. wielkiego, mitycznego stwora ziejącego ogniem i sięjącego strach wśród doświadczonych poszukiwaczy przygód mamy duże, zielone, niewiadomo co w grze coraz bardziej przypominającej hack'n'slash, bo mogli dać do świata Tibii tyle klimatu, świetne pomysły: ogromne miasta w dźugnlach, potwory bossy, rasa nieumarłych. Ale niestety, po kilku tygodniach grania możemy odkryć wszystkie tajemnice tego "wielkiego i tajemniczego" świata. Wtedy ten świat robi się coraz nudniejszy bo możemy sobie bić na masę vampiry i inne świetne pomysły, z których CipSoft zrobił kiepskie czarne, małe coś... jedynym urozmaiceniem w tej grze może być potem zakup pacca, ale ja wolę wydać 100 zł. i popykać trochę w World of Warcraft (gdzie świat jest nieporównywalnie większy i ciekawszy) niż czuć potem żal, że wydałem kasę na hack'n'slash... trochę bezsensu sobie napisałem, ale lepiej się teraz, dzięki temu czuję .

Ostatnio edytowany przez Thero - 19-08-2005 o 23:38.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem