Zobacz pojedynczy post
stary 20-08-2005, 02:41   #22
Noshame
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Tak, ale nas ma prawo, to irytować i możemy uważać za błąd pewne rzeczy, wielu irytuje postać palladyna, ale fakt faktem, CipSoft może zrobić z tym co chce, ja osobiście ubolewam nad tym, że wprowadzają w błąd niejednego doświadczonego gracza, a potem wyzywa się od noobów graczy, którzy byli przekonani, że paladin powienien walczyć wielkim młotem. Potem latają takie 17 lvl z c-mace ;/, moim zdaniem (i pewnie nie tylko moim) CipSoft poniekąd kaleczy tę grę pozbawiając ją specyficznych potworów rzędu Gnoma etc., cóż, zamiast np. wielkiego, mitycznego stwora ziejącego ogniem i sięjącego strach wśród doświadczonych poszukiwaczy przygód mamy duże, zielone, niewiadomo co w grze coraz bardziej przypominającej hack'n'slash, bo mogli dać do świata Tibii tyle klimatu, świetne pomysły: ogromne miasta w dźugnlach, potwory bossy, rasa nieumarłych. Ale niestety, po kilku tygodniach grania możemy odkryć wszystkie tajemnice tego "wielkiego i tajemniczego" świata. Wtedy ten świat robi się coraz nudniejszy bo możemy sobie bić na masę vampiry i inne świetne pomysły, z których CipSoft zrobił kiepskie czarne, małe coś... jedynym urozmaiceniem w tej grze może być potem zakup pacca, ale ja wolę wydać 100 zł. i popykać trochę w World of Warcraft (gdzie świat jest nieporównywalnie większy i ciekawszy) niż czuć potem żal, że wydałem kasę na hack'n'slash... trochę bezsensu sobie napisałem, ale lepiej się teraz, dzięki temu czuję .
No coz, kazdy uczy sie na bledach. Zaczynajac grac w jaks gre najpierw trzeba sie z nia oswoic przeciez Irytowac moze, ale nie powinno sie przez to pluc na CIPsoft.
Nigdy nie uwazalem Tibii za cRPG. To bylaby pomylka.Ta gra jest hack'n'slash'e, i chyba zawsze nim byla. Jak ktos chce zarga w RPG, niech wylaczy komputer, kupi podrecznik, zbierze druzyne i moze zaczynac. To jest prawdziwe RPG. A jak juz ktos sie uparl przy kompach to chociazby Fallout, Baldur czy Planscape (wymienilem te najbardziej znane). Tibia nie dorasta tym grom do piet pod zadnym RPGowym elementem.

Ostatnio edytowany przez Noshame - 20-08-2005 o 02:43.
Noshame jest offline   Odpowiedz z Cytatem