Ups, przyznaję się, popełniłem błąd. Chodziło oczywiście o rok 2012, a nie 2014. Następnym razem będę dokładniej sprawdzał informacje. A teraz coś o Polsce w dniach Wielkiej Wojny (jak ktoś nie wie, to jest to III i ostatnia wojna światowa). Opowiada o niej pan Marian Węcławek, zwany też śpiącym prorokiem z Leszna. Dlaczego? Ponieważ swoje wizje ma w snach. Przepowiedział wybory polskiego papieża. Oto jego słowa wzięte oczywiście z
http://prorocy.w.interia.pl/
"Na krótko przed Trzecią Wojną Światową, w Rzymie wybuchnie rewolucja, która rozpocznie się w Watykanie, gdyż od roku 1991 i w latach następnych religia rzymskokatolicka zacznie podupadać. Wielu zakonników w Watykanie zostanie zamordowanych, a papież będzie uciekał z Rzymu. Przyszły Watykan to Częstochowa. Gdybym się mylił, to będzie to Madryt. Częstochowa ma jednak przewagę. Doczekamy też tego, że papieżem będzie Murzyn [...].
No więc tu może ktoś sobie pomyśleć, że facet pozbierał sobie jakieś informacje, dodał trochę własnych i powiada, że to mu się śniło i już jest prorokiem. Dobrze, ale przejdźmy dalej.
W Rosji dojdzie do krwawych starć, a rozpoczną się one na Zakaukaziu. Wiele byłych republik radzieckich (Ukraina, Białoruś, Litwa) będzie sympatyzować z Polską, chcąc w przyszłości przyłączyć się do niej [...].
Fajnie, może znowu państwa słowiańskie staną się jednością.
Trzecia Wojna Światowa rozpocznie się w najmniej spodziewanym momencie, kiedy wszyscy będą mówić o pokoju i pojednaniu, lecz będą to tylko nieszczere oświadczenia dyplomatów. (To pogrubienie to specjalnie dla Raynolda

)
Najpierw Chiny w imię wyższości żółtej rasy ruszą na Rosję, aby wydrzeć jej zauralskie terytoria. Do Chińczyków dołączą Turcy i wejdą do Europy, opanowując część kontynentu. Wnet jednak najeźdźcy wycofają się. Niemcy widząc słabość Rosji, ruszą na Wschód, będą chcieli zająć Polskę i dojdą do Wałbrzycha. Nie będą jednak niszczyć słowiańskich terenów licząc na ich włączenie do swego państwa. W czasie wojny zostanie użyta broń jądrowa. Jest mi wiadomo tylko o dwóch bombach. Jedna wybuchnie w rejonie Mont Blanc przeciwko agresorowi, który dojdzie aż do Hiszpanii. Rosjanie wracać będą w takim chaosie i rozprężeniu, że nie będą wiedzieć, kto jest ich wrogiem, a kto przyjacielem. Na Polskę żadna bomba nie spadnie, chociaż takie zagrożenie nastąpi i to będzie powodem ewakuowania mieszkańców Dolnego Śląska. Szczecin zostanie zniszczony połowicznie, Wrocław podobnie. We Wrocławiu tuż przed wojną dojdzie do kilkunastodniowych zamieszek. Dość znacznie zniszczone może zostać Kłodzko, Złoty Stok, Kalisz i Wałbrzych. Poznań podczas wojny nie ucierpi [...].
A co z Olsztynem??

W każdym razie w Polsce nie będzie najgorzej. Ciekawi mnie tylko ta bomba... Gdzieś czytałem, że znajdzie się ktoś, kto sprawi, że bomba powróci do właściciela. Take a look. Tak jest,
http://prorocy.w.interia.pl/
Cytuj:
Specjalistom polskim uda się za pomocą urządzeń elektronicznych zmienić tor lotu pocisku i skierują ją z powrotem na pozycje chińskie. Tak więc Chińczycy zginą od własnej broni.
|
Władysław Biernacki, tak się nazywa następny polski jasnowidz. Podchodzi on bardziej religijnie do tych spraw. Chcecie, to poczytajcie, bo warto
http://prorocy.w.interia.pl/s_biernacki.htm Jak ja uwielbiam tą stronę
Wskutek topnienia lodów na biegunach i podniesienia się poziomu wód w oceanach zalane zostaną niektóre rejony Świata. W Polsce zalane zostaną: Gdynia, Gdańsk i inne porty morskie [...].
Można było to samemu przewidzieć.
Rządy w Polsce nie ustabilizują się do Trzeciej Wojny Światowej. Będą częste zmiany, ale nie spodziewajmy się radykalnej poprawy rządzenia [...].
NARESZCIE!!! Patrz--->Polityka
Po wielkiej wojnie zniknie na pewien czas nienawiść między ludźmi. Zmieni się klimat w Polsce i będziemy hodować cytryny. Polska stanie się mocarstwem europejskim, a granice państwa sięgać będą za Kijów, Czerkasy, Odessę. Granica zachodnia utrzyma się na Odrze i Nysie. Polska będzie ustalać podział świata na strefy wpływów. Republiki poradzieckie będą ubiegać się o przynależność do państwa polskiego. Kto z Polaków nie wróci na czas do Ojczyzny to na obczyźnie zginie, najwięcej w Niemczech. Podobnie Polacy w USA będą szybko wracać do kraju, bo tam poczują głód. Amerykę czekają chude lata (na skutek zmian klimatycznych, ruchów tektonicznych i wojny domowej).
W godle państwa polskiego będzie po lewej stronie godło litewskie, a po prawej ukraińskie, bo te państwa będą nam sprzyjać".
Jak widać, czeka nas świetlana przyszłość

Sam Nostradamus powiadał: Dwa razy u dołu, dwa razy na górze czy coś w tym rodzaju (sorry, ale nie mogłem teraz nigdzie tego znaleźć jak to dokładnie brzmi

) Moim zdaniem tyczyło się to właśnie Polski.
EDIT: Dodałem komentarz i poprawiłem parę literówek