Uno, zaczynając od różyczki
Dość sympatyczna, choć musisz dopracować cienie na zgięciach płatków, by wydały się bardziej naturalne, a nie tak płaskie
Jak już wcześniej wspomniano o obwoalce ich, możesz spróbować robić je niepełną kreską, czyli nie podkreślać tak bardzo konturów
Due: drzewka
Pomijając liście, korony, o których wszyscy mówią (i kompozycja gałęzi w nich), przejście drogi w trawnik jest zbyt mocno podkreślone, nie ma tej naturalności
Można było trochę więcej tych kwiatków z przodu, nie pchać za dużo, ale coś tam dodać, bo to jest tak, jakby jakieś punkty charakterystyczne z trawy wystawały
Jak na ‘szybko’ to źle nie jest, nad tłem nie miałaś czasu zbytnio pewnie popracować
Next, portret:
Twarz jest okrągła, nie ma zaznaczonych w ogóle rysów, należy tu popracować nad cieniami, by je uwidocznić, oczy zbyt mocno podkreślone, można było je zrobić z delikatnych licznych linii, bo tak wyglądają lekko jak pacnięte, nie podoba mi się ucho, jest niedopracowane, u góry jakieś cieniutkie i płaskie, ucięło jej kawałek chyba
Nosek, nie podkreślony zbytnio, płaski i nagle proste dwie dziurki, jest on zadarty?
Przydałoby się owal głowy zrobić mniej ‘jajowaty’, u góry czaszki lekko spłaszczony, bądź też w tym przypadku trochę szersze i podbródek jest po licznych chyba poprawkach, można było go lekko wygładzić, bo jakiś szarpany
Usta nie są jakoś ‘podkreślone’ zdają się być rozmytą częścią twarzy, a dolna warga przecież z reguły jest trochę wysunięta
Next... smociek i rycek
mości rycerz posada unikatową przyległą tuż do wątłego ciałka zbroję, aż trudno uwierzyć w siłę drzemiącą w tych chudziutkich rączkach, istnieje podejrzenie, iż ten osobnik jest niewiastą jakąś wątłą, jako, że budowa ciała na to wskazuje..
tak więc zbroja i sylwetka nie dopracowane.. nie podoba mi się pióropusz wysypujący się z hełmu, a raczej kiteczka, która nim powinna być
smok natomiast przezabawny

napracowałaś się przy jego łuskach, bardzo ładnie, ale wyraz pyszczka.. wskazuje o khem.. że się wyrażę ‘debilizmie’ gadziny.. ten jego uśmiech i mądry wyraz paszczy.. zbyt mocno wysunięta dolna szczęka i jak już zostało wspomniane – perspektywa pyska; dodam, że oczka powinien mieć chyba po bokach, jako swój praworządny gadzi przedstawiciel, a nie jak człowiek, obydwa z przodu
nie mogę się dobrze dopatrzyć łapce, która wygląda trochę jak gumowa atrapa wykorzystana w Wiedźminie.. jakoś mało wyrazisty układ kostny
ładne tło ;P
next: górki
ładne rysy i ramka niczego sobie, trochę ci nie wyszła wieżyczka i ogień w niej się tlący
mimo, że nie widać dokładnie żłobień w skałkach (co i tak brać należy na karby odległości) skomponowane dobrze z cieniami
last (bo mi się wcześniejsze nie otwiera): smoczek
tu już o wiele efektywniejsza gadzina, choć zastanawiam się, jak taką łepetynkę utrzymuje taka chudziutka szyjka, ładnie wyżłobione kości brwiowe, choć nad noskiem można było trochę popracować, albo zrobić go z całkowitego profilu, czyli nie widać już tej drugiej dziurki
tło ma być tylko dodatkiem, więc zbytnio nie będę się czepiać, choć opary mogły być bardziej ‘rozmazane w niebie’
nie podobają mi się natomiast skrzydła, strasznie koślawe, pamiętaj, że to jest układ całych kości, które mają unieść grube cielsko, a nie składanka, można było na błonie dać jakieś cieniowanie po jednej stronie, co nadało by im większej rozpiętości...
no to tyle z mojej strony

nie wiem ile powtórzyłam za innymi, bo wszystkiego mi się dokładnie teraz czytać nie chciało ^^”
to teraz psioczyć można

tylko nie bij Eilee!
hmn.. podsumowując.. trening czyni mistrza ;P
d. Taube