Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez Belvedor
Specjalista mowi, ze sie nic nie stanie, a gowno rpawda, poza tym
udowodnij mi, ze to sie nie powtorzy, i ze tym razem nie beda chcieli siedziec 3dni, albo tygodnia?
|
No i nawet jak sie powtorzy to co? Kurde nie rozumiem was, przeciez to jest ICH zycie nie wasze, wiec co wy macie do tego jak oni czas spedzaja?
I jacy znowu specjalisci? Mowie ci na wlasnym i znajomych przykladzie. Czesto jestem na nogach ponad 24 godziny, czasem przed kompem, czasem w pracy, czasem z kumplami cos robimy. Zdazalo mi sie dluzej siedziec i zawsze wystarczy jedno normalne wyspanie sie i czuje sie jak nigdy nic.
Cytuj:
|
"Jeden taki maraton nie ma PRAKTYCZNIE zadnych skutkow ubocznych" - czyzbys sam nie byl pewien tego? :>
|
Zawsze jestem pewien tego co pisze/mowie. Napisalem praktycznie bo jedynym skutkiem ubczonym jest sennosc i problemy z koncentracja. Tyle ze te sktuki uboczne znikaja po jednej przespanej nocy.
Cytuj:
|
Twoje argumenty: "Wystarczy ze sie wyspia po nim i beda sie tak samo czuli jakby nigdy tego nie zrobili" - spanie w dzien to zachwianie cyklu czlowieka, czyli jedno z licznych powiklan...
|
Teraz sie powolam na grupe amrykanskich naukowcow, ktorzy badali grupy kobiet i mezczyzn w wieku 20-30 lat i ich reakcje na niedobor snu, lub tez jego nadmiar. U grupy osob, ktore spaly po 3-5 godzin dziennie przez tydzien zauwazono oczywiscie spadek koncentracji, bol glowy, itp. Wystarczyly 2 przespane noce i ich wszelkie funckje wrocily do stanu, takiego jak przed badaniami. I nie mialo na to znaczenia czy spali w dzien czy w nocy. Duzo ludzi w nocy pracuje i jakos normalnie sobie radza z tym
Cytuj:
|
Moj argument: Wytrzymac 48h to trzeba miec wprawe, wiec jestem pewien, ze juz wczesniej probowali to osiagnac...
|
To nie jest maraton biegowy, do ktorego ludzie przygotowuja sie pare miesiecy. Kwestia przyzwyczajenia. W kazdej chwili moglbym wysiedziec tyle co oni, a w sumie nie spedzam jakis duzych ilosci czasu przy kompie(kiedys wiecej siedzialem

).
Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez Khazar de'Shar
a ogolnie to 96h przy csie
|
Ciekawe jakie mial wyniki na koncu

Ja jak juz dlugo siedze i widze, ze szybkosc moich rekacji spada to odpuszczam sobie CSa, bo nie ma sensu sie osmieszaszac