Zobacz pojedynczy post
stary 24-08-2005, 16:47   #256
Gangrell
Użytkownik forum

Gangrell's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Gangrell
Profesja: Paladin
Gildia: Exilers
Świat: Chimera
Poziom: 43
Skille: 80/72
Poziom mag.: 16
Gangrell ma numer GG 6511271
Domyślny

Ja juz od dosc dawna proboje rozwiazac ten quest...narazie dowiedzialem sie kilku choc waznych informacni (przynajmiej dla mnie). Czytajac posta (calego) z niektorych ludzi normalnie nie moglem wyrobic ( opowiadaj nie stworzone historyjki). No to sie zabieram do pisania...

1. Wojna Minosy vs Dwarfy
Wojna odbyla sie bardzo dawno...Minotaury pracujac nad wykopaliskami jakims cudem odnalezli "leze demona"(przypuszczam ze to ten okropny bazilisk) zniszczyl miasto (z tad ruiny w mintwalin). Naszczescie odcieli tego potwora od reszty miasta zwodzonym mostem. Po czasie wpadli na pomysl zeby podrucic basiliska dwarfom a on ich zniszczy, wiec wykopali ogromny tunel z mintwalin do kazordoon (sam osobiscie widzialem szczatki tej kopalni) i wypuscili do niego basiliska. Poruszal sie do przodu poniewaz droga powrotna byla zasypywana przez minotaury. I tak basilisk znalazl sie w kazordoon. Dwarfy padaly jak muchy jeden za drugim, ale po czasie jeden madry dwarf postanowil zlapac go w polapke (nie bede opisywal sposobu jakim go zlapali). W krutce basilisk zostal uwieziony tam gdzie obecnie teraz sie znajduje.

2.KWT
Mam kilka teori na ten temat ale jedna widzialem na wlasne oczy. A wiec ekipa poszla na poh w okolice cmentarzy nieopodal KWT. Kilofem wykopali dziure w jednym z cmentarzy po czym weszli do niej. Na dole spodkali DS, ghule, skielety (masowo). Na koncu tego malego labiryntu byl punkt ropa do gory. Po ropowaniu znalezli sie w wierzy. Byl w nim teleport do takzwanego kosmosu w tibi (ja uwarzam ze jest to popsuty portal go skarbu ktorego szukamy) na wyzszych poziomach nie wiem co jest bo ow ekipa wyszla z tej wierzy. Ja jestem jeszcze slabym graczem (zaledwie 43 lvl) i raczej sam tego nie odkryje a kumplom nie chce sie bladzic po pohu.

3.Spike sword na rooku = excalibug ??
Ostanio przechodzac rooka na nowym servie natknelem sie na ksiazke.
Opisuje ona ze minotaury chcac zniszczyc ludzi musza zniszczyc miejsce ich ciaglego odradzania (albo powstawania, szkolenia) czyli rookgard. Zbudowali specjalny teleport z mintwalin do rooka ktory mial za zadanie przeteleportowac armir minosow do rooka i zniszczyc ich od samego poczatku czyli zatrzymac ciagy przychod ludzi no mainlandu...Niestety teleport byl niestabilny i udalo sie teleportowac zaledwie jednego mino maga. Postanowil zbudowac sobie domek w ktorym bedzie zapisywac wszystkie wydarzenia ktore sie dzieja na rooku. Proboje takrze wzmocnic teleport aby moglo sie nim przeteleportowac wieksza ilosc minotaurow potrzebna do zniszczenia rookgardu.

===Podsumowanie===
Czyli istnieje powrotne przejscie do rookgardu? I czy ten spike sword na rookgardzie to rzeczywiscie excalibug? Ma opis "sword of fury" czyli miecz szalenstwa. WIadomo ze wlasnie excalibug byl mieczem szalenstwa bo powodowal rzadze wladzy i chciwosc!

Wiem duzo wiecej ale po co mam was zanudzac jakimis historiami...rzadnych grobszych faktow ani wiekrzych dowodow. Tylko moje spostrzezenia i meczarnie w darzeniu do rozwiazania tego cholernego questa ! >.<
Gangrell jest offline   Odpowiedz z Cytatem