Zobacz pojedynczy post
stary 24-08-2005, 16:58   #10
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

@Taube
Taube, miej litośc dla początkujących, ja też tak zaczynałam . Gdyby wstawić na forum moje pierwsze prace to mielibyście nie mniejszą polewkę .

@topic
Pierwszy smoczek jest nawet fajny, ale to bardziej takie "smoczątko". Na następny raz poprosimy jego mamusię . Skrzydła powinny byc przykryte błoną. Jeśli używasz miękkiego ołówka, to straj się rozcierać go i wypełniać obrazek z głową. Stosuj gumkę do wymazywania go, możnabyło wymaać nieco ołowka z łusek w miejscu gdzie pada światło. Tak samo jest z zębami... Nie rysuj trójkątów, rysuj kły z dwóch połączonych ze sobą łuków. Potem dodaj do nich cienie i światło, aby sprawić wrażenie "zaokrąglenia". Jeśli rysujesz łuski to zdecyduj się na ich kształt i ułożenie - jeśli mają być trójkątne, to muszą być ciasno ułożone (choć niekoniecznie dachówkowato), a jeśli zaokrąglone, to układasz je w dachówkę. Mozesz też nie zaznaczac tak mocło łusek, a jedynie w zacienionych miejscach pogrubić ich kontury. No i oczywiście to cieniowanie na łuskach: w oświetlonych miejscach mocne, w zacienionych dodaj więcej ołówka, a nie stosuj gumki. Co do owłosienia - ja nic do tego nie mam, choć nie przeczę, że powinienieś się zdecydować na styl.

Drugi obrazek nie podobał mi sie już tak jak ten pierwszy. Smok nie ma wogóle zaznaczonych łusek, a sama głowa jest z lekka niekształtna ( i tu znów te twoje trójkąty), a sam smok wgląda jakby był jeszcze w jajku . No i skrzydła pozostawiają nieco do życzenia. Stosuj bardziej realistyczne cieniowanie.

Same obrazki sprawiają miłe wrażenie, bo przypominają mi moje obrazki na historii, czy niemieckim . Rysuj dalej i ćwicz cieniowanie. Będą z ciebie ludzie

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem