Cytuj:
Jesli ty nie potrafisz wziasc carlin sworda na 2lvl to masz gotowa odpowiedz dlaczego nie robisz rooka w <3h.
|
Dobrze, moge ci przygotowac postac na 2 lvlu, a ty tylko wezmiesz carlin sworda na PEŁNYM respie minosow i nie atakujac zadnego potwora samemu wykonasz questa (oczywiscie biorac ataki minosow na siebie, a nie wiozac sie czyims kosztem). Jesli ci sie uda, dam ci milion euro.
Cytuj:
u mnie na 5x rook 4 razy mialem beara otwartego
|
Normalnie sie to nie zdarza, widocznie grales na nowym serwie, gdzie jest duzo ludzi na rooku i ciagle byl ktos z kluczem.
Cytuj:
a potem od razu do troll tower....i tam sobie expisz spokojnie...oczywiscie jesli spawn ejst pusty
|
Chyba miales na mysli pelny.
Cytuj:
Nie atakuje sie nic na quescie na chain armor i carlin sword bo szkoda czasu na takiego orka/trola. Duzo hitow, strata hp a expa niewiele. W tym czasie jak bedziesz wybijal orki na chain armorze, ktos inny wykosi pare respow wilkow.
|
Czyli sie wieziesz czyims wysilkiem i robisz questa kosztem straty hp przez innego gracza. Tak to rozumiem, bo inaczej carlin sworda wziac sie nie da.
Cytuj:
A chain aromor wlasnie sie przydaje na potworki ktorych sie tak boisz na lowlvl: Poison spidery.
|
Po pierwsze to sie nie boje, bo nie mam lowlvl, a jak mialem lowlvl to poison spider nawet na 8 lvl przy najlepszym eq jaki jest na rooku mnie poisonil na 99% wiec nie pisz glupot ze chain cie obroni, a jesli jestes tego pewien to prosze bardzo: TibiCam i nagrywaj filmik.
Cytuj:
O macy to sam napisalem pare postow wyzej. Ale mi zawsze szkoda czasu na zbieranie kasy na mace
|
Tak czy siak zbierasz kase, wiec czemu nie kupic jesli ktos na targu wlasnie ja selluje?
Cytuj:
Na 7-8 lvl polecam juz poisony Na zachodniej czesci rookgardu w dziurze (tam gdzie jest 1 rotworm)
|
Ja z wlasnego doswiadczenia nie polecam poisonow osobom ponizej 8 lvla, ale jak chcecie (jest jednak duza strata hp glownie przez trucizne, bo w walce poison prawie nic nie bierze)
Cytuj:
Chodzi mi o to ze moj rekord to 2,5 godziny... a tym gosicem zrobilem to 5,5 godziny... Rozumisz juz?
|
Teraz rozumiem, ale wczesniej tego nie napisales i nie wiedzialem.
Cytuj:
SKończ już z tym że nie powinno się przy szybkim wychodzeniu z rooka klepać poison spiderów, bo nic w tym takiego trudnego nie ma.
|
Dednac nie jest trudno, w tym sie z toba zgadzam.

Jednak przy klepaniu poisonow trzeba sobie od czasu do czasu robic przerwy na odnowienie zycia a to jest bardzo nieoplacalne czasowo, dlatego nie polecam.
Cytuj:
Jeśli ktoś się boi to może walczyć z nim na Balance a z dobrym Eq to spokojnie na max atack.
|
Ja na 20 lvl (skille 20/24 i najlepszy eq poza poison daggerem) czesto jestem spoisonowany przez jednego poison spidera (jakies 50% pojedynkow z nim), a w jaskini pajakow sa bardzo duze respy poisonow (jakies 3-4 w jednym miejscu), wiec zycze powodzenia tym ktorzy myslal ze poison ich ominie.
Cytuj:
Coś chyba wkręcasz z tym że zatrul Cię na 20 levelu z full Eq i dobrymi skillami.
|
Nosz ****a, a ci jak zwykle swoje, ze nie zatruwa. Tak, zatrul mnie na 20 lvl z najlepszym eq i skillami 20/24. Jak nie wierzysz to dam wam filmik z expienia na 20 lvlu w jaskini pajakow (bedzie w nim walka z jednym poisonem jednoczesnie ze wzgledu na uzycie boxow, no i oczywiscie lvl, eq i skille takie jak wyzej podane a i tak mozecie sie przekonac ze w minimum 30-40% JEDEN POISON SPIDER zatruwa, wiec skonczcie juz z tym ze nie zatruwa, bo ja to wiem z wlasnego doswiadczenia!!!
Cytuj:
Musial byś chyba stać i nic nie robić bo z tym co wymienileś to by się w chwilę go ubilo jeszcze na 20 levelu.
|
Tak, zabijam go dwoma ciosami, raz nawet zdarzylo mi sie walnac hita za 26 i zabic go jednym. Ale zanim go zabije dwoma ciosami, to jeden z jego ciosow trafia w mojego chain armora i powoduje poison. Koniec kropka.
Cytuj:
Ejjj no ... jak Cie poison spider zatruwa na 20lvl na rooku z najlepszym mozliwym equ ("poza poison daggerem") to Ty moze ze strachy przed tym pajączkiem pogubileś sprzet po kontach, albo specjalnie sterczales 10 minut zeby ten pajak Cie w koncu trafil :/
|
No kurde, zalamujecie mnie. Prosze jakiegos doswiadczonego rookstayera o wypowiedz na ten temat, bo nikt mi nie chce wierzyc ze mnie zatruwa, a on mnie zatrul w takiej sytuacji nie jeden raz tylko kilkadziesiat (walczylem normalnie na full attack i jak go zobaczylem to od razu dalem attack, a nie stalem 10 minut)!!!
Cytuj:
Zejdziesz z drabiny i nie zdążysz wejść.Zakładając oczywiście,że jest full resp,bo gdy całego respa wyczyści dobra ekipa to nawet newbie da rade.
|
No i widzicie do czego sa potrzebni rookstayerzy na ktorych tak sie wkurzacie.