Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Misieq
Witam. Jak dla mnie tibia to super giera nie wiem jak dla innych jedynym klopotem dla mnie jest wybranie 1 profesji i grania nia :-(. Zobacze np sreeny jak palek bije gsy itp to juz palkiem sie chce grac, jak zobacze sorkow na demonach to juz chce sie sorkiem grac itp.
|
Skoro nie umiesz sie zdecydowac to diagnoza jest prosta: Tibia to nie jest gra dla Ciebie.
Ale jako ze pewnie i tak nie zaprzestaniesz grac to Ci nieco doradze.
Najlepszym wyborem dla Ciebie bedzie palladyn lub Knight. Druida i Maga skresl od razu, po twoim poscie wnioskuje ze nia mialbys cierpliwosci do tych profesji. Skupmy sie zatem na 2 pozostalych.
1. Aby miec w miare solidnego Rycka bedziesz musial duzo czasu spedzic na treningu, no i obowiazkowo jak najszybciej zrobic 4 mlvl. Potem mialbys juz z gorki. Jednak gra ryckiem jest dosc monotonna (wiekszosc czasu musialbys spedzac w kopalniach bijac dwarf guardy i soldiery i znoszac ogromne ilosci lotu (by zarobic kase na UHy i sprzet).
2. Palladyna trenuje sie znacznie szybciej (dist leci szybciej niz club/axe/sword). Paladyn to chyba najbardziej optymalna postac. Stosunkowo szybko moze bic samodzielnie stwory, o jakich jego rowiesnik rycek moglby tylko pomarzyc. Bijac na dystans w zasadzie nie potrzebuje zbroji (chyba ze do PvP). Kase bedziesz wydawal glownie na strzaly lub bolty, ale huntujac na Ghule, DSy, Gsy itd nie powinienes miec problemow z jej zarobieniem. Jednak gra palkiem ma jeden wielki minus: najmniejszy lag podczas polowania moze sie skonczyc dla Ciebie tragicznie.
Na koniec moja osobista rada. Jesli twoje lacze dziala bez zastrzezen to palek bylby najlepszym wyborem dla kogos tak niezdecydowanego jak Ty.