Pierwsze co to proszę modków aby nie przenosili tego posta do tematu "Chcesz powyśmiewać się z noobków- pisz tutaj!" bo ten temat nie ma na celu nikogo wyśmiewać. Chodzi o to, że większośc polskich graczy(szczególnie low level)nie potrafi normalnie komunikować się z innymi, szczególnie wtedy kiedy ktoś się z nimi nie zgadza. Wolą obrażać innych niż uzasadniać swoje racje. Zachowują się jak totalni gówniarze. Pokażę tu jeden z wielu przypadków z kórymi się spotkałem.
Trenuję sobie rycerzem na rotach i gadam na gamechacie.
13:52 Spiderq: 13:49 You advanced in shielding. 37 on lvl 10
13:52 Spiderq:
13:52 Arvois: omg
13:52 Arvois: i had 48 on lvl 10 -.-
13:52 Spiderq: noi co z tego foku glupi
13:52 Arvois: when u will have 50, u can msg
13:53 Spiderq: zamknij dupe brzydalu
13:53 Spiderq: XP
13:53 Arvois: u can only speak english on this chat idiot
13:53 Spiderq: *******isz
13:53 Arvois: aff... how i love polish noobs on those chat
Rozmowa przenosi się na private message, gdzie mogę już używać polskiego i mówić oc mi się podoba ale nie zamierzam go obrażać więc wybieram easy way.
13:54 Spiderq: ej wez zamknij ****e bo takom masz brzydkom morde na tym zdjenciu jakby cie robili przez jabola
13:54 Arvois: wiesz co to Blacklist? mozesz sie tam za chwile znalezc, nie zamierzam sie z toba klócic bo gówno wiesz o tej grze
13:55 Spiderq: lol na tym sreverze mam maly lvl ale na innym mam duzy
13:55 Arvois: no i co z tego, skoro nie potrafisz sie zahcowac?
13:55 Spiderq: jak ty mnie wpisesz do blacklist to ja ciebie tez
13:55 Spiderq: XP
13:56 Spiderq: zahcowac naucz sie pisac pózniej grac
13:56 Arvois: tak? i co z tego? mam tutaj reputacje i od razu beda wiedziec ze klamiesz
13:56 Spiderq: reputacje heheehehe
13:56 Arvois: sam anucz sie pisac, nei zamierzam sobie psuc humoru gadajac z gnojami -.-
13:56 Arvois: takze narazka
13:56 Arvois: koles
13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales
13:56 Spiderq: ten tekst
13:56 Spiderq: -.-
13:56 Arvois: 13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales
13:57 Arvois: sam popatrz bo sam tak piszesz
13:57 Spiderq: tam jest dokonczenie debilu
13:57 Arvois: a c*** mnie to boli
13:57 Arvois: powiedzialem narazka, wiec narazka
Ignored. Nie zamierzałem dalej konwersować z kimś kto nie potrafi normalnie rozmawiać. jednak czemu większość zachowuje się własnie w ten sposób? To nie była jedyna sytuacja, podawałem tylko przykład. Tacy ludzie psują już mocno nadpsutą reputację polskich graczy w świecie Tibii. Myślę, że można ich tego odzwyczaić, wystarczy ze nikt nie będzie reagowął na ich wyzwiska, z czasem to nauczy ich używania sensownych argumentów. Jak narazie Spiderq został zapisany przeze mnie na blacklist. Powód: obrażanie innych graczy i używanie nieoficjalnego języka na game-chacie. Wnajbliższym czasie postaram się takze skontaktować z gamemasterem i tutorami, i tak powinno się robić ze wszystkimi takimi "kozakami" żeby ich tego oduczyć, to ets moje zdanie, czekam na wasze opinie.
Tak na marginesie, w wyniku podobnej sytuacji opuściłęm powszechnie szanowaną i ubóstwianą na forum gildię Kingdom of Honor. Niestety nie zapisąłem rozmowy więc nie opublikuję jej. Zapewne lider gildii też nic o tym nie wie, bo opuściłem gildię samowolnie na co pozwala regulamin gildii zawarty na stronie
http://www.kingdomofhonor.republika.pl/. Ten sam regulamin zabrania obrażania innych cżłonków gildii na guildchacie.
Cytuj:
§2. Na kanale gildii zabrania sie:
Obrazac innych czlonkow gildii,
Grozic wyrzuceniem z gildii innej osobie,
|
Było to późnym wieczorem, na guildchacie byli tylko dwaj członkowie i ja. Zasugerowałem aby nasza gildia była w sojuszu z Worlds of Trade (moją poprzednią gildią). Jeden z nich stwierdził: "jak ci tam tak dobrze było to po c*** przeszedłeś do nas".
Cytuj:
§3. Kazda osoba bedaca w gildii ma prawo:
Miec uwagi dotyczace gildii,
Zglaszac uwagi dotyczace gildii liderowi lub vice liderowi,
|
Drugi członek obraził mnie wszechobecnie znanym słowem, którego nie zamierzam podawać. Wtedy powiedziałem że to wbrew regulaminowi gildii.
Usłysząłem odpowiedź że tego regulaminu i tak nikt nie przestrzega. Po dalszym rozwinięciu rozmowy postanowiłem opuścić tą gildię. Dwaj członkowie obecni na chacie czule mnie pożegnali słowami "s*******aj" i "wy*******aj". kiedy skorzystałem z paragrafu 7,
Cytuj:
§7. Każdy czlonek gildii może samowolnie opuscic bractwo.
|
Zostałem pare sekund na guildchacie i podejrzałem dalszą rozmowę w której kontynuowano obrażanie mnie już beze mnie.
Cóż... czasem tzreba dołączyć do gildii żeby poznać jej słabe strony, szkoda że właśnie w ten sposób.
Poniżej inny przykład, najświeższy... Polskie noobki, które zazdroszczą innym ciężko wypracowanych skilli.
16:16 Rempala of Tarnow: hi
16:16 Rempala of Tarnow: skills
16:16 Arvois: hi
16:16 Arvois: 61/56
16:16 Rempala of Tarnow: 53/51
16:16 You see Rempala of Tarnow (Level 21). He is a knight.
16:16 Rempala of Tarnow: noob
16:16 Rempala of Tarnow: you no have
16:16 Arvois: -.-
16:16 Arvois: lol
16:16 Arvois: baba
16:16 Rempala of Tarnow: skills 61/56
16:16 Rempala of Tarnow: jestes z***any
16:17 Rempala of Tarnow: cieniak
16:17 Arvois: utevo lux
Jak to trudno znieść kiedy ktoś ma lepsze skille na niższym levelu, prawda?