No... mówiąc ‘od kuchni’ nie mam bynajmniej mechaniki na myśli, tylko co, dlaczego, jak, kiedy oraz mentalność rasy i to co ma na to wpływ....
Cytuj:
Ale nie mogę im wybaczyć braku moliwości "podpłynięcia" do wroga do góry kadłubem, tak, że każdy statek jest sobie kapitanem, sterem i okrętem w wyznaczaniu płaszczyzny...
|
według mnie byłby to zły pomysł.. to by zachwiało samą myślą ‘walk’ okrętów niczym na morzu
swoją drogą, gdyby uznać, że każdy statek ma sztuczne przyciąganie, to byłoby wręcz niebezpieczne! przecież wtedy mogłyby na się wlecieć i zderzyć jakby sama ‘materia’ była przyciągana do siebie..
i tak mam po trochu własną wizję poruszania owych statków

(która notabene w niczym nic nie narusza a chyba nawet po trochu nawiązuje do podróży międzyplanetarnych

... tak to jest jak się za długo przesiaduje w elektromagnetyzmie -_-) i niech łapią się za głowy ci, którzy uważają, że wtrącanie fizyki do fantastyki to zły pomysł i herezja

należę chyba do osób, które doprawiają ‘fizykę’ do danych światów, jeśli takowe grono u rpg’owców występuje.. może to ja inna jestem

Cytuj:
w kategorii larpów wybierania dowolnej płci bym nie radził
|
nie musisz radzić

jeśli chodzi o larpy, to ta druga opcja jednak u mnie odpada
holografia przez samo h
d. Taube