ja lubie też fallouta

1 i 2 ja tci radze isc do mechanika w GeKo city kupisz od niego element samochodowy

no i w random za miastem jest stary zniszczony samochod niedaleko matki szczurow w odgrodzonej czesci miasta tam jest fuel converter pozwoli ci on zaoszczedzic paliwo wiec idz do smithiego w DEN i zaplac mu 2000 kasiorki i daj mu czesc samochodowa

bedziesz miec wtedy woz

no i nie zapomnij o uzyciu na niego Fuel converter
bo jak tgo nie ma to strasznie żre paliwo :/ ktore jest malo dostepne...
potem radze ci jechac do San Francisco idz do siedziby bractwa stali i tam pogadaj z nim o Navarro tajnej bazie Enclavy ale na poczatek musisz byc szybki i to bardm zo otoz zabij szybko kolesia w habicie

naluz jego habit
i idz do budynku niedaleko

wez wejdz do kanalu pod pokrywa idz korytazem
i nie gadaj do nikogo skieruj sie do zbrojowni ktora jest na przeciw (miejsce z 7 szafkami) znajdziesz tam powerer metal power armor MKII

a w innych szafkach takie rzeczy jak Plasma rifle i amunicje

idz az zobaczysz pokoj z DeathClawem

wez podejdz do drzwi pogadaj z nim i zaoferuj mu wolnosc
idz do sąsiedniego pokoju gdzie jest mechaniczny pies i doktorek zamknij drzwi i zabij doktorka

wez z niego red keypass i idz wypuscic Deathclawa
nie mam pewnosci ale za to ci poda dokładną lokacje Vault 13
potem wyjdz na powierzchnie ale uwazaj na generała

idz do sali komputerowej i postaraj sie o dokumenty upowarzniajace do wziecia planow maszyny latajacej jak juz zdobedziesz je idz do hangaru i zagadaj do kolesia w leather combat armor on ci pokaze w ktorej skrzynce sa plany i ci je da
wroc tunelem do san francisco i idz do siedziby bractwa stali

daj im plany i teraz masz dostep do wszystkich baz bractwa stali na kontynencie mozesz tam spac w szafkach znajdziesz bronie ( w san fancisco jest super bron w jednej z szafek u bractwa) no i jest tez tam komputer ktory podnosi twoje staty (sile, percepcje itp) na stale

to wszystko reszte odkryj sam :> i czytaj dialogi