Zobacz pojedynczy post
stary 21-04-2004, 18:48   #1
kagan
Użytkownik Forum

kagan's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny Jeśli ci się nudzi zajrzyj - zagadki

Mam nadzieje że ten temacik bedzie mógł sobie istniec i nikt mi go niezamknie, zakładam go żeby miec gdzie popisac jak bede trenowac itp. i zeby inni też mogli poczytac (i licze że ktoś mi sie zrewanżuje zagadeczką której nieznam)

(będe pisac takie których rozwiązan jestem pewny na 100% ale nieukrywam że z niektórymi można sie sprzeczać)

Na początek to:

1) Masz dwa lonty które sie pala nierównomiernie, oczywiście masz też zapałki czy tam zapalniczke , wiesz że jeden lont pali sie godzine. Jak przy ich pomocy odmierzyć kwadrans? ( niepisac żeby pociac jeden na 4 czesci bo jest napisane że sie pali nierównomiernie, trzeba wymyslic inaczej)

2)Pewien pan patrzy się na portret jakiegoś człowiekam, podchodzi do niego inny pan i pyta się "na czyj portrer się pan patrzy?" a on odpowiada:
"niemam braci ani sióstr, ale ojciec tego człowieka na obrazie jest synem mojego ojca". Pytanie brzmi na czyj portret patrzył sie mężczyzna

Narazie niebede pisac więcej, zobacze czy sie spodobaja zagadki

(i co do tych 2 zagadek to 1 może sprawic kłopot ale 2 jest według mnie łatwiejsza)
kagan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.