Studenci!
Jest dużo tematów o szkołach i takich tam pierdołach, teraz niechaj będzie jakiś temat o studiach
@maturzyści: jakie studia wybieracie (kierunek, wydział)? Gdzie idziecie (miasto, uczelnia)? I dlaczego akurat taki wybór?
@studenci: Chciałbym ogólnie wiedzieć, na czym studiujecie; czy rzeczywiście sprawdziłyby się moje przypuszczenia, że raczej będą to studia techniczne/ informatyczne/ ekonomiczne etc (ogólnie, gdzie komputera trzeba użyuwać). Powiedzcie też, dlaczego wybraliście takie a nie inne studia.
Jeśli chodzi o mnie, to studiuję Automatykę i Robotykę na wydziale "elektrycznym" (EAIiE - Elektroniki, Automatyki, Informatyki i Elektroechniki) na University of Science and Technology (AGH) w Krakowie. Poszedłem tam po LO, po profilu matematyczno-fizycznym. Zdawałem też (i w sumie się dostałem) na Informatykę na Politechnice Śląskiej w Gliwicach, jednak uznałem, że Kraków to jest jednak miejsce, gdzie chcę mieszkać. Poza tym AGH wypada lepiej w rankingach, nie mówiąc już o renomie uczelni i rzeczywistych możliwościach, jakie daje.
Nudno na forum, nic się nie dzieje, napiszcie coś :>