Zobacz pojedynczy post
stary 06-09-2005, 21:31   #230
Landrynka
Użytkownik forum

Landrynka's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Lenoria
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 20
Skille: 48/xx
Poziom mag.: 2
Domyślny

Cytuj:
Khan za dużo Dragon ball-a czy innej bajeczki wpływającej na dzięcięcy czesto mózg! Juz nie raz widziałem ja małe brzdące chodza i sie nawalaja z jakies kame... cos tam albo za dużo anime czy coś tam... żenada
Teleportowali cię tutaj z PRL-u ? Zachowujesz się tak "jak mi dadzą tak jest dobrze, będę chronić choćby to miało być najgorsze bagno" rzeczywiście nie wiem czemu lecz bronie z dalekiego wschodu pozostawiły wielki niedosyt..podobnie gwiazdy samurai..Tzw. throwing star, wygląd ich nie odstaje od jakiegoś plusika z zaokroglonymi kantami..Katana tutaj przypomina tutaj bright sword bez złotego "chwytu". Katana jest to broń która jest powiązana niezwykle z życiem wielu naszych przodków ziemi wschodniej...Wiele męszczyzn, nawet dzieci poświęcało życie na to aby wykuć broń odstraszającą wrogów, broń doskonałą która za jednym ciosem odbiera życie kilku nieprzyjacielom, aby wojownik Mógł z dumą nosić miecz, którym chroni swojego kraju...Tu niestety historia tego miecza została zapomniana, i została stworzona "nowa" (?) wersja tego legendarnego miecza..Mój wujek kolekcjonuje broń...Prawdziwa, oryginalna katana to jedna z najpiękniejszych Broni jaką mi pokazał...Do dnia dzisiejszego, tworzy się piękne zdobienia na (dla osób nie w temacie powiem żeby było zrozumiale choć powiem niepoprawnie)"etui" Dla tej szlachetnej broni...Ogromne szafiry, tuż obok ornamentów..Naprzykład.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khan
jo.. nie harakiri, a seppuku.

Swoją drogą wiecie kiedy popelniono ostatnie sepuku? Niedawno bo w 1970 roku. Jednemu kolesiowi nie podobalo sie to co stalo sie z Japonią po drugiej wojnie..
Tzw. Śmierć Honorową popełniało się gdy Mistrz wojownika Został Zabity, nie udało się go uchronić od spisku itd. więc to nie było seppuku

Ostatnio edytowany przez Landrynka - 06-09-2005 o 21:36.
Landrynka jest offline   Odpowiedz z Cytatem