Ostatnio trenujac czesto przegladalem ten temat i nawet niezle mnie wciagnal. Uwazalem te wszystkie proby wydobycia z roznych NPC informacji o excalibugu za bezsensowne dopoki ktos nie napisal o tym ze excalibug prawdopodobnie znajduje sie w miescie lizzardow. Jezeli dobrze mi sie wydaje to NPC odpowiadali na pytania dotyczace excalibuga jeszcze przed update, w ktorym powstalo ankh. Bylo mowione ze zagadka excalibuga posuwa sie do przodu razem z kolejnymi updatami. Nie wiem czy ktos to zauwazyl, ale w tekscie z pierwszego posta jest wymieniony morguthis- jeden z faraonow. Mowiliscie ze go pomijacie bo jest napisany z malej litery, ale czy to przypadek ze wlasnie z niego wypada sword hilt czyli rekojesc miecza? No wiec do czego zmierzam. Chatterbone albo jak mu tam z venore mowi ze ukryli excalibuga dawno temu. Ukryli-oznacza chyba ze on wraz z innymi nieumarlymi bo wyglada jak ghuol a ghoul jest nieumarlym. Najwiecej nieumarlych jest z pewnoscia w ankh, posrod nich takze morguthis z ktorego leci rekojesc. W nastepnym update wychodzi tiqanda z NPC ktory twierdzi ze excalibug znajduje sie w obozie lizzardow ktory nie jest jeszcze dokladnie zbadany. Moze da sie tam zdobyc klinge i zlozyc to jak acient helmet. Jedynym minusem tej teori jest to ze jest to duzo ale to duzo za proste. Aha, jeszcze jedno, jezeli ta rekojesc ktora wypada z morguthisa sluzy do czegos o czym nie wiem to piszcie.
Ostatnio edytowany przez knight mormord - 09-09-2005 o 23:51.
|