Zobacz pojedynczy post
stary 25-04-2004, 19:21   #29
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Bobercjusz
Ale patrzcie co kupujecie. Bo znając (polskie) dzieciaki to na większości opakowań nie będzie już kodów. Pamiętam kumpla jak była akcja 20 nakrętek za płytę coca coli to chodził do macro i ze wszystkich butelek poodkręcał kapsle. Są to straty dla wszystkich więc nie róbcie tak.
Jak ci się uda kupić tosty bez kodu kreskowego (w sklepie gdzie jest kasa fiskalna, a zakup wkładasz do koszyka), to będzie fajnie

A to dostałem na mejla
Cytuj:
Cześć jestem Kon-Rad - jak moje imię wskazuje zajmuje się konkretnymi radami

jako szalony strateg chce Wam dać kilka rad.. pod warunkiem, ze zaprosicie mnie na wygraną imprezę

Zatem kalkulatory w łapę i liczcie moi drodzy.. oto kilka sposobów:

1. Sposób na monopolistę:

policzmy razem - godzina połączenia przez modem kosztuje średnio 5 zł. w tym czasie twoich 30 znajomych z trudem da radę zagłosować co nie zmienia faktu, że masz na koncie 30 punktów...

... teraz rada: za 5 zł kupisz 2 paczki tostów Schulstad warte 60 punktów !!! - czaisz????

2. Sposób na Kafejke:

no to teraz liczymy - godzina w kafejce - 7 zł - niestety bez kawy ( no i według moich obliczeń nie więcej niż 30 znajomych odda wtedy głos zatem otrzymasz 30 punktów...

... czytałeś punkt 1? to policz sobie, że 2h w kafejce to 60 głosów i koszt 14 zł - za to spoko kupisz 5 paczek tostów Schulstad z kodami wartymi 150 punktów !!! - je je je.....

3. Sposób na Kabla

Masz łącze stałe? Śmiejesz się ze mnie, że tu wygrywasz? to policz:

miesięczny koszt łącza to średnio 140 złotych... mam racje? Głosując sam miałbyś 30 punktów w miesiącu ale przecież nie jesteś bardziej szalony niż ja ))

to teraz dowalam - gdybyś zwerbował dziennie 100 ziomali i zapraszał do siebie
gruppen głosowanko to miałbyś 3000 w miesiąc... myślisz, że to Cię ratuje? Policz: każdy z nich wydaje średnio 2 zł na bilet w 1 stronę do Ciebie co oznacza, że dziennie tracą 4 złote razy 30 dni razy 100 ludzi to 1200 zł !!!!!! dodaj 140 za łącze i masz 1340 zł...

1340 zł kosztuje 536 paczek tostów Schulstad czyli 16080 punktów !!!!!!!!

no to kiedy się umawiamy na Twoją TostImprezę???

Kon-Rad
I jeszcze jedno:

Cytuj:
ja już jem jedną paczkę dziennie dużą
Cytuj:
ja kupuje mniejsze bo tańsze
Zdecyduj się, bosal.