Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'Alor
Witam. Ja mam takowe zapytanie. Otoz trapi mnie od dluzszego czasu i se mysle, zapytam. Na religii typiara uczyla nas ze jak sie umiera to dusza idzie do Boga i tam se jest fajnie bo jestesmy z Bogiem. A na ziemi to tak jakos zle. To moje zapytanie brzmi: czemu ludzie nie chca umierac? Przeciez jak umra, to pojda do Boga i bedzie gicior. A tak to trzeba sie meczyc na tej ziemi. Co wy o tym sadzicie.
btw. Nie bierzcie mnie za morderce, jeszcze nikogo nie zabilem
btw 2. Chodzi mi o rl life a nie o tibie
PozdrO
|
Ludzie nie chca umireac, ze względu na innych ludzi. Gdybyś umarł/zabił się, to myślisz, że twoji rodzice, dziewczyna i best kumple byli by szczęśliwi, bo jest tam lepiej? Kolejna kwestia, żeby spotkac się z Bogiem trzeba sobie na to zasłużyć, tak więc musisz przejść przez to życie, które jest czymś w rodzaju próby/testu. Według mnie pieklła nie ma, ale sa inne wymiary kar, dla tych którzy łamali prawa Boga i człowieka. Z reszta, nie chciałbyś posmakować życia? Spłodzić dzieci, opiekować się nimi, obserwować jak dorastają, mieć kochającą żonę? Swiat nie miałby sensu, gdyby kazdy zabijał się aby jak najprędzej trafić do nieba. Jest jescze pare innych wątków, ale te są podstawowe.