Zobacz pojedynczy post
stary 15-09-2005, 18:44   #1
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd

Profesja: Knight
Świat: RL
Domyślny Czego nauczyliście się grając w Tibię?

Zapewne wiele razy ktos wam mowil ze gry komputerowe są idiotyczne i nic nie wnoszą. Stanowią jedynie bezmyślną rozrywkę. Dobre żeby się odmóżdzyć.. A może przeciwnie? Może da się czegoś 'nauczyć' z gier?

Pytanie moje jest proste - czego NAUCZYLISCIE SIĘ grając w Tibię?

Mogą to być umiejętnosci (np. angielski, czy handlowanie) mogą byc doswiadczenia zyciowe (np. nie ufaj nieznajomym). Cokolwiek byle związanego z RL, nie z samą grą.

-----
Oto rzeczy ktorych JA sie nauczylem. (lub utwierdziłem się we wcześniejszym przekonaniu):

Stwierdziłem, że warto pomagać ludziom, jak tylko nadarzy sie ku temu okazja. Nawet jak masz ostatniego Uh'a. Wprawdzie większość nawet nie podziękuje, ale sprobowac warto. Nigdy nie wiadomo kiedy przyda sie kumpel.

Dzięki "SELL" i "BUY" oraz Trade Channel, oswoiłem się z tablicami ogloszeń i np nie krępuje sie zeby zagadac do goscia z ogloszenia w anonsach. Wiem co mowic i o co pytac.

Zobaczylem, ze rzecz warta jest tyle ile daja za nia ludzie. Jak ktos płaci ci 10zł za uzywana ksiązke od polaka, to niewarto sie targować do 11 bo to tylko strata czasu.

Nauczyłem się, że nie ma nic za darmo (poza fri itens ) Jak chcesz osiągnąć sukces, to są rzeczy które MUSISZ zrobić, i nie da się przed nimi uciec.

Jak zaczynalem grac i nie wiedzialem jeszcze co to lootbag, nauczylem sie zeby nie skladowac rzeczy, ktore 'a nóż widelec kiedys sie przydadzą'. Tak samo, przez analogię, nie warto oszczędzać pieniędzy na niewiadomy cel i skąpić na potrzeby dnia dzisiejszego.

Zauwazylem ze jak idziesz przez miasto z grubą kasą to wcale nie oznacza, że Cie ktos napadnie. Ale pomimo to, jest to nierozsądne.

...
a wy? czego sie nauczyliscie, poznaliscie, doswiadczyliscie?
Khan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.