Mmmm... przejdzmy do 'agresji' na IRCu bo tam spedzam wiekszosc czasu, no forum udzielam sie juz bardzo malo. Na IRCu nie ma 'elity', tylko 'znajomi' ew. 'przyjaciele', zalezy jak kto kogo traktuje. Normalne jest to, ze @, bedzie traktowal inaczej znajomego z ktorym rozmawia codziennie niz np. tibijczyka ktory wchodzi na IRC poraz pierwszy.
Dla przykladu. Wszedl dzisaj na kanal tibijczyk. Postanowilismy byc mili dla niego i sprobowac sie dogadac. Jego pytanie dotyczylo questow(chodz po tym jak wchodzi sie na kanal wyskakuje taki napis: "Witam na kanale #tibia.pl, polskim kanale poswieconym Tibii. Uzytkownikow bramki WWW<->IRC prosimy o nieuzywanie polskich liter. Tu obowiazuja zasady tibijskie, wiec nie pytaj sie o questy/hacki itp. bo wylecisz. NIE_ZARTUJE"). Wzielismy pod uwage to, ze tibijczyk mogl nie zauwazyc(co jest trudne) tego napisu i ostrzeglismy go przed lamianiem zasad. Niestety nic do nie dalo i tibijczyka trzeba bylo kicknac. Wiec jak widac, nasze starania byly zbedne.
Teraz wyobrazcie sobie, ze codziennie takich tibijczykow przychodzi okolo 10. Z czego 8 zadaje glupie pytania, spamuje, flooduje etc. Czlowiek ma pewne granice wytrzymalosci i po pewnym czasie takie zachowanie ludzi staje sie irytujace a wrecz denerwujace. Jezeli chcie, mozecie rownie dobrze sami wejsc na IRCa i pomagac tibijczykom
chodzby na priv. Bo JA i jak mysle wiekszosc OP'ow, nie ma ochoty odpowiadac na idiotyczne pytania na ktore odpowiedz mozna znalezc na forum/stronie w 2min. Jezeli IM nie chce sie szukac, to dlaczego MY mamy za nich to robic? Czy cale zycie beda chodzic z mama za raczke i pytac sie ja o wszystko?
Zauwazylem rowniez ze ostatnio tibijczykom brakuje kultury(a moze zawsze brakowalo?). Wchodza na kanal i ani pocaluj mnie w dupe ani nic. Czesto tez zaczynaja swoje wypowiedzi od 'ej' co rowniez jest denerwujace. Jezeli ktos wchodzi na kanal, przywita sie i zada INTELIGENTNE i NORMALNE zdanie(nie typu 'ej dlaczemu tibia mi nie chodzi!!!!!????? halp') to gwarantuje ze osoba ta nie zostanie wywalona z IRCa i bedziemy starac sie jej pomoc.
Wracajac do tego co napisalem na poczatku. Na IRCu siedze juz dosc dlugo, bo ponad 1,5 roku. Zdazylem poznac wiele osob, ich zachowanie i charakter. Nie jestem w stanie okreslic jaki jest typowy tibijczyk po tym jak wejdzie na kanal. Nie jestem tez w stanie okreslic czy mozna z nim normalnie porozmawiac, czy jest wartosciowa osoba. Ale jezeli on nie stara sie tego pokazac, to ja nie bede sie meczyl i probowal nawiazywac konwersacji bo to jego zadanie pokazac nam, ze warto z nim porozmawiac.
Tak wiec jezeli chcecie normalnie porozmawiac na IRCu, to pokazcie ze warto z wami porozmawiac i nie robcie z siebie idiotow.
Jeszcze okreslenie 'elity' forum. Nie ma takiego czegos. Sa poprostu uzytkownicy bardziej lub mniej znani. Nie rozumiem o jakie wojny wam chodzi pomiedzy 'starymi a nowymi uzytkownikami'. Normalne jest to, ze na forum jest coraz wiecej ludzi i jakas czesc z nich chce zaistniec na forum. Wiadomo ze przy tak duzej 'konkurecji' ludzie zaczynaja ze soba 'walczyc'. Modowie staraja sie jakos temu zapobiegac, usuwajac licznik posotw, banujac za posty w glupich tematach etc. Ale nieuniknione jest to, ze zawsze taka 'walka' bedzie dopki forum bedzie mialo tak duza liczbe uzytkownikow. Kiedys na forum bylo mniej osob, latwiej bylo sie pokazac. Raul mowil o tym, ze duzo ze starych uzytkownikow przestaje juz pisac. No bo ile mozna pisac w kolko
Ja aktualnie przegladam glownie juz tylko OWiON i fora grup 
@Badzo
Masz no nas pretesje ze popelniles gafe? Ze mowisz o czym o czym nie masz zielonego pojecia? Tak sie skalda ze na IRCu wiekszosc osob slucha 'ciezkiej' muzyki i to co napisales jest dla nas BARDZO smieszne. Mamy prawo do smiania sie z tego. Wkoncu znudzi nam sie to i przestaniemy.
@Wszyscy inni majacy pretesje do nas opow na IRCu:
Jezeli wy nie macie szacunku do nas i do zasad panujacych na IRCu, my tez nie bedziemy mieli. I polecam przeczytanie http://rtfm.killfile.pl/