@scor
Spróbóje wyrazić swoją opinię,
Mi nie chodzi o traktowanie takich "idiotów", ale ogólnie o atmosfere na ircu,
Jeżeli się pomylisz = jesteś skończony.Zostaniesz chamsko zjechany, przez użytkowników myślących, że są lepsi od Ciebie. Pamiętajmy, że łatwiej atakuje się grupą. Zacznij kłócić się ze zwykłym userem to Obaj wylecicie. Zacznij się kłócić z pr0 to Ty wylecisz. IRC nie jest dla Wszystkich, mimo pozorów.Policzmy:ile jest userów na forum? b. duzo , userów na ircu ? Paru. Może powiecie, nie wiedza jak sie uzywac irca. Wątpie w to, znałem shard UO gdzie na Ircu panowała dobra atmosfera każdy gracz był wlogowany na IRC by posiedzieć i pogadać, dowiedzieć się czegoś. Panowała tam miła atmosfera, i harmonia. Tak samo jak z kolegą wlogowaliśmy się na kanał o Ots i spytaliśmy się banalne pytanie (dla użytkowników tego kanału), odpowiedzili nam oczywiscie na nie, rozmowa potem przeszla w inne tematy, troszke żartowaliśmy , a potem to już żal było opuszczać tego irca. U Was tak nie ma, czemu?
Na forum też widać podział na tych "lepszych" i gorszych, nie musi byc tak, ale tu jest utarte, że jeżeli chcesz być szanowany na tym forum musisz wejśc do takiego i takiego grona. Krew mnie zalewa gdy widze kandydatów na nową pseudo elite. Którzy już od poczatku mysla ze znacza wiecej od innych, i na siłe chcą się pokazać. Wielu z nich jest sztucznych. I jeszcze jedno, prosze mi nie wmawiać, że nie podziału.
Cytuj:
Nie mówię, że na IRC'u nie ma agresji. Jest. Nawet całkiem sporo, ale jakoś sie temu nie dziwię. Nie chcę jednak by generalizowano i pokazywano tylko ciemne strony naszego kanału.
|
Kiedyś było mi na Ircu bardzo fajnie, zawsze fajne tematy do rozmowy, lużniejsza atmosfera, gdy wlogowałem się po paru miechach, wiele sie zmienilo. Doznałem tego o czym powiedziałaś, Agresji i chamstwa. I już raczej się tam nie bede logował.
Są ludzie których szanuje i są ludzie których nienawidze~
Farewell
P.S Wiem, że moge zostać znienawidzony przez to, ale to jest moje teraźniejsze zdanie, kiedyś było całkiem inaczej.
Cytuj:
Zachowalo sie niewiele osob ktore pamietaja czasy kiedy bylo okolo 3000 uzytkownikow.
|
Ja pamiętam, było o niebo lepiej... mimo iż Tibia.pl teraz wyrosła na tak potężny site, deklasując wszystkie inne.
@Gangrel666
Cytuj:
Kanal #tibia.pl nie jest zbytnio kanalem tibijskim, raczej grupa doswiadczonych userow.
|
Tak to prawda, to moze być przyczyną dlaczego jest dla bardziej wąskiego grona.I prawdą jest też, że Ci userzy się między sobą bardzo dobrze znają. To jest odpowiedź na jedno z moich refleksji,
IMHO Ci ludzie codochodzą do społecznosći waszego kanału, często dochodzą tam by podnieść swoją pozycję na forum i poznać tych "ważniejszych ludzi". Często dobierają tak słowa by się wam przypodobać, nie bedę pokazywał palcami.
Cytuj:
Jesli chodzi o sytuacje forum...
|
powtarzam ze nie chodzi mi o tych noobkow tylko o tą różnicę na lepszych i gorszych,natą elitę o którą się rozchodzi i zwykłych userów.