Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tanatess
Jak ktoś kiedyś sprytnie zauważył: agresja rodzi agresję.
|
A agresja doprowadza do oporu, a opor rodzi rewolucje ;d
Cytuj:
Nie będę tu pisała o tym, co było już diesięc razy przewałkowane na temat IRC'a. Chce tylko zauważyć, że żaden człowiek, który wejdzie na nasz kanał, przywita sie i od razu zada pytanie, nie jest spławiany.
|
Ale jest ignorowany i to w znacznym stopniu. A poza tym na #tibia.pl jest za duzo op'ow!! Rozumiem 2-3 z wladza i styka, ale jak jest 10-15 i kazdy masta***e i naduzywa swojej wladzy w rozmaity sposob, to wole nie komentowac, jaki bajzel sie robi :F
Cytuj:
Irytujący są ludzie, którzy wpadają i zaczynają od 'ją zią', 'ej ty', innego bezmyślnego zwrotu powitalnego z podwórka lub co gorsza od przekleństwa.
|
Aha, czyli nie mozna powiedziec jol all, tylko "czesc koledzy, piekny mamy dzis dzien!". To juz jest czysta nietolerancja, a chyba slyszalas o czyms takim jak subkultury mlodziezowe?
Wiesz, czesto zegnam sie z kumplami gadka w stylu "nara psy" i nie dlatego, ze nie mam szacunku do nich, ale dlatego, ze taki slang mi odpowiada, a oni juz przyzwyczaili i nawet sami zaczeli tak mowic. Wiec nie wiem, czy tylko dla Ciebie liczy sie slowo literackie?
Co do przeklenstw: Sam lubie uzywac, a raczej naduzywac slowa ****a(i nie tylko), bo to mnie uspakaja.
Cytuj:
Nie mówię, że na IRC'u nie ma agresji. Jest. Nawet całkiem sporo, ale jakoś sie temu nie dziwię. Nie chcę jednak by generalizowano i pokazywano tylko ciemne strony naszego kanału. Nie jest tam chyba aż tak strasznie, skoro zbiera sie nas tam coraz wiecej. Tym bardziej, że sama zaczynałam 'od zera'. Zaczynałam jako TibijczykXXX z bramki na stronie i dlugo nie miałam klienta mIRC, jednak zachowywałam sie przyzwoicie i powoli mi wszystko pokazano i wytlumaczono.
|
"Wasz" kanal ma tez swoje plusy, jednak jest pare kwesti, ktore skutecznie maskuja owe pozytywy.
Cytuj:
Tak więc kończąc kazanie okażę trochę agresji: Gdyby kózka kwiecień plecień to by ślimak [cenzura] kotwica wam w plecy[cenzura]
|
Ulzyj sobie siostro -.-
Ps: Umiejetne dobieranie przeklenstw do okazji i laczenie je w cale zdania zlozone tak aby zachowaly logike i spojnosc to tez sztuka

)