"Kaczka... to max co moze z ciebie byc" - (c) by Fred / Chłopaki nie płaczą
----
"Chcieliscie wydymac Freda, to teraz Fred wydyma was" - j.w.
----
"Jestem synem krola sedesow - to wysoko postawiona poprzeczka" - (c) by Laska / Chłopaki nie płaczą
----
"- Kto ty jestes?
- Laska
- Ty, Oskar, jak ty zamawiales te panienki?!" - (c) by Kuba / Chłopaki nie płaczą
----
i teraz absolutny ownator:
"Bunkrow nie ma, ale tez jest za***iscie" - (c) by Laska / Chłopaki nie płaczą
w ogole co drugi tekst z tego filmu mozna by cytowac - no np. chocby i jeden z moich ulubionych - "To moze ja porozmawiam z nimi po swojemu a potem zakopie ich w lesie?" [(c) by Silnoreki], ale nie o to chodzi
----
"Panie prawdziwy Kiler, niech pan mnie nie zabija" - (c) by Kudlaty / Kiler
----
"Jestem Jurek Kiler... i mam systko f tupie!" - (c) by ten ktos kto udawal Kilera / Kilerow 2-och
----
Co drugi tekst ze Shreka, m.in. kultowe "Zainwestuj w tiktaki BO CI JEDZIE!";
"- Moge z toba zamieszkac?
- Nieee no, jasne
- Serio?
- Nie..."
czy "- Ogry sa jak cebula. - Smierdza, a jak postawisz je na sloncu to rosna im wloski?"
----
CALA LISTA DIALOGOWA Z "Asterix i Obelix: misja Kleopatra", z wyszczegolnieniem "Komis... to patron sklepikarzy jest", "Slowianie maja takie targi na stadionach. Wszystko mozna na nich dostac, doslownie wszystko! Znajomy byl na placowce, to opowiadal" oraz megafakinownator1337 "- Panie jakistam, podejdz no pan tu. Powiedz pan - mucha siada czy nie siada? - Nie siada. - Widzi pan? Nie siada"
----
Ogolnie to jestem fanem polskich komedii, co widac po pierwszym przykladzie, i jeszcze pana Bartosza Wierzbiety (czy jak mu tam bylo), ktory pisze listy dialogowe do filmow zagranicznych. Moglbym tu jeszcze wypisac liste na 20kb posta, ale po co?
Ostatnio edytowany przez hoomik - 28-09-2005 o 22:47.
|