Temat już zamknięty, ale ja dodam jeszcze od siebie.
Otóż taka lista jest według mnie bardzo złym pomysłem. Dlaczego? Wielu użytkowników może się znaleść, którzy z ciekawości dla sprawdzenia tylko jak wygląda dana strona wejdą na nią. Mimo, że nie podadzą tam żadnych informacji ani nic nie będą ściągać, hacker może wykożystać błędy przeglądarki i zainstalować keylogger bez wiedzy użytkownika, wystarczy, że wejdziesz na stronę, a nic zupełnie nie musisz klikać!
Z tego właśnie powodu takie adresy nie powinny być publicznie podawane.
A jeśli znajdziecie taką stronę, proponuję napisać do administratora serwera (zwykle jest to adres
[email protected]era, np.
[email protected] ,
[email protected] itp.) i wyjaśnić, że ta strona nie powinna istnieć i dlaczego. Takie strony są nielegalne, i administratorzy mają obowiązek zablokować je. Trudno jednak, żeby administrator dajmy na to republiki, na której jest pewnie kilka milionów kont, przeglądał codziennie wszystkie i sprawdzał, co tam jest. A nawet, jak by to robił, to i tak nie jest w stanie uruchomić każdego programu, który ktoś ma w downloadzie i sprawdzić, dlatego muszą oni polegać właśnie na zgłoszeniach od innych uzytkowników.