Zobacz pojedynczy post
stary 01-10-2005, 09:13   #28
Rejdi
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Dobra pisząc bardziej zrozumialem, nikt juz ciekawy nie gra w tibie
Widocznie jeszcze nie poznałeś mnie Joke

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rabuke
Zastanów się sam czy jak był byś h levelem to czy przyjażnil byś się np z brazolami low lvl
Pytanie: Czym się różni brazol low lvl od polish low lvl?
Odpowiedź: Często brazole są mądrzejsi.

To zakrawa na rasizm...

@topic
Hmmm... jak to było... gram w Tibie już niemal 3 lata i naprawdę znałem mnóstwo kumpli kiedy byłem low lvlem. Teraz mam już niemal 70 lvl, który zdobyłem bez żadnego sharingu, cheatów czy innego szmelcu, mogę więc powiedzieć, że jestem teraz high-lvlem... I szczerze mówiąc, jeśli chodzi o nawiązywanie przyjaźni to nic się nie zmieniło od czasów gdy miałem lvl 12. Według mnie najlepszą drogą do poznania się z high lvlem jest... poznawanie low lvli. Ja tak właśnie robiłem i pewnego dnia poznałem jakiegoś low lvl druidka, którego bardzo polubiłem. Później okazało się, że ma on lvl 100+, po jakimś czasie wstąpiłem do gildii i poznałem innych.
Dobrym sposobem jest też robienie questów, ale raczej tych lepszych (czyt. Banshee, F-axe, Necro Room, Deep Fib. itd.) więc to jest raczej dla low lvli nie dostępna metoda.
Teraz kiedy sam jestem w miarę high-lvlem to mam więcej przyjaciół wśród low lvli niż high. To wszystko zależy od charakteru. Ja lubię pomagać ludziom i dlatego jest tak jak jest.

No więc podsumując, to czy z danym high-lvlem można się zaprzyjaźnić zależy wyłącznie od charakteru jego i twojego. Jeśli on jest przyjazny i lubi innym pomagać, a ty nie jesteś 9-latkiem i umiesz sensownie rozmawiać to macie qmplowanie murowane. Natomiast jeśli on jest z rodzaju tych, którzy dążą do sławy i chwały po trupach, to nie ma szans się z takim qmplować i nie ma też sensu.

Jeśli chodzi o protectoring... Ja osobiście nikogo nie protektoruje i wydaje mi się, że inni też tego nie lubią. Z tego są tylko kłopoty. Jeśli ktoś się naprawdę qmpluje/przyjaźni to nie potrzeba żadnych wpisów na tibia.com aby high-lvl ci pomógł.

Tak więc nie bójcie się high lvli i jeśli widzicie, że dany osobnik jest przyjazny i dowcipny to odrazu do niego zagadujcie. Byle sensownie i najlepiej dowcipnie. Zbliżone poczucie humoru jest bardzo ważne.

Noo to chyba all na ten temat. See ya
  Odpowiedz z Cytatem