Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mentos23
1) No więc jak dziala to cholerstwo (keylogen), mam na kompie wira(keylogena czy jak on tam) i loguje sie do tibi. i w tym momencie keylogen wysyla do kompa hakerka moje chaslo i numer, czy tak?
Więc firewall powinien to wykryć ?
2) I jeszcze pytanie o Ban na IP (30 minutes) , jeśli by jakis ktoś próbował sie dobić na moje konto np. logując się na przypadkowy numer i wpisując pokolei hasło : "a" "aa" "ab" itd. az do "zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"  to po 5 razach dostanie IP ban i prędzej ko ***** weźmie niz mnie shakuje ?
3) Więc w takim razie skąd ja mam IP bana, czy jest jakaś metoda hakowania, że to z mojego IP jest wysylane losowe haslo lub nawet zle tak żebym mial bana a haker w tym czasie se tam szaleje pod depo ???
|
1. nie "keylogen" tylko "keylogger". dziala on w taki sposob ze sprawdza jakie klawisze naciskasz na klawiaturze i zapisuje wszystko do pliku, a nastepnie wysyla to np. na eMalie do jakiegos glupiego Script Kid'a, ktorego wszyscy niewiedzec czemu nazywaja hackerem...
firewall to tylko program i nigdy nie da ci 100% zabezpieczenia (tak samo jest z dureXem

). jest wiele sposbow zeby go obejsc. jesli masz keyloggera, wiesz przez jaki port wysyla dane, a nie mozesz go usunac (keyloggera) to zablokuj odpowieni port.
2. nie ma chyba takiej blokady. poza tym ban na IP to cos zupelnie innego.
3. nie wiem. moze w 'tibia rules' cos znajdzesz na ten temat. na pewno to chodzi o ban IP?