Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Jak dam te 2 dyszki, to jest dosc duza szansa, ze ta kasa pojdzie na zarcie dla bezdomnych, leki etc. Juz wole dac tak, niz wydac 2 dychy na jakis kawalek silikonu. "Popieram walke z rasizmem, przeciez mam opaske" - lol.
|
Poza tym, taka kasa zawsze leci do producentów.
Kiedyś zapytano pewnego producenta czekolady, że ze wszystkich sprzedanych czekolad przekazał dokładnie 5 groszy od sztuki.
A co z poprzednikiem Live 8? Cała kasa poszła na Etiopię, a ku ścisłości - na armię.
Nie podobają mi się slogany "Kup naszą czekoladę, a miliony dzieci nie umrą na raka/z głodu/nie będą musiały oglądać naszej gównianej reklamówki z pomocą dla chorych w TV". Nie ma żadnego gwarantu, że gdy coś kupię, to świat będzie LEPSZY. Bo nie będzie - z tego chociażby 2,50 jest od jasnej cholery pośredników, którzy chcą sobie coś wziąć z tej sumki. I praktycznie zawsze ta NAJMNIEJSZA kasa idzie na potrzebujących...
Podobnie jest z tymi opaskami - będę nosił opaskę by pokazać, że walczę z rasizmem? A GÓWNO - symbole nie przydają się, kiedy nie ma CZYNÓW. Sama idea jest może szczytna - w końcu pomoc! Ale sposób, w jaki się ją wypełnia... "Kup nasze ultradermalphoenixarmor podpaski, dzięki czemu zbawisz kulę ziemską!". Ja podziękuję.