Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alekss
zwracam honor sory za tamto.Chcialbym sie zapytac jak mozna podrysowac rysunek w jakims programie i w jakim ??
|
wiec tak....nie shkodzi

. W sumie nawet w ACDsee mozesh uzywajac opcji podrasowac kolorki i wyciągnąć z obrazka to co najlepshe, najlepiej daj autocolor to od razu zmieni kolory na realistyczne i podejrzewam ze obrazek bedzie lepiej widoczny i wshelkie detale (ACDsee to prosta przegladarka graficzna lecz ma kilka dobrych uzytecznych funkcji) np: wyciagash punkty czerni przez co kontur jest o wiele ciemniejshy, a juz takim lepshym programem ktory ma o wiele wiecej funkcji jest photoshop (ja mam werscje 7), ale kazda jest wypas

, po za tym troshke wzmocnij cienie i napewno bedzie lepshy efekt i trosheczke popraw wlosy (w głębi przyciemnij, a tam gdzie pada swiatlo rozjasnij)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzysztov
|
shczerze mowiac to juz wczesniej zauwazylem Twoja prace (tak przyciagnela moj wzrok) hmm....wiec wez olowek automatyczny i popracuj nad detalami, nad zroznicowaniem kreski i ukazaniem głębi pracy wtedy bedzie o wiele efektowniejsha naprawde, bo ja juz sobie wyobrazam i podoba mi sie ta Twoja koncepcja pracy, zwieksh ilosc zebow u smoka (taki troshke shczerbaty

) co do perspektywy to wydaje mi sie wporzadku
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karmazynowy zwierz
Ja moge skomentowac, jak mozna...Praca wyglada niezle, ale mam wrazenie ze gdyby nie napis "tibia" i golden helmet "pala"(?) to bym w zyciu nie powiedzial, ze to jest zwiazane z tibia.Smoki nie sa nawet podobne do smokow z tibia (i dziwne ze sa zupelnie inna kreska niz postacie).Pal wyglada jakby dostal wsciekliny, knight jak napakowany sterydami goryl (szczegolnie ze ma jakas mala glowe).I jeszcze jedno:nie rozumiem dlaczego tak natarczywie wyciagasz niedorobki innych prac.Nie widzialem zebys kogos chwalil a jedynie ciagle mowisz co jest zle.Az tak niski poziom tutaj "mistrzu"?Moze popracuj dla jakiejs firmy z tym talentem graficznym.Moze nie robisz tego swiadomie ale wyglada to jakbys chcial sie pozbyc konkurencji mowiac "ze rysunkom czegos brakuje".Twoja praca nie jest idealna...dluzo mozna by sie jeszcze doszukac mankamentow w twojej pracy...
|
co do mojej pracy to tak jak wczesniej napisalem wiem ze ma wady (tylko ze w tym stadium pracy i z tak małą iloscia czasu juz ich nie zlikwiduje) po za tym (postacie wsciekly pall i napakowany knight mial tak wygldac - polega to na tym ze pall ktory strzela zawshe musi byc agresywny i przygotowany a jak wiadomo agresja powoduje lepshą i shybsha reakcje takze pall strzela i zabija efektywniej, a co do knighta to tworzac go wzorowalem sie na czołgu, ktory jest potezny i zazwyczaj bardzo dobry w defie ale w ofensywie rowniez, dlatego jest taki wielki bo jego zadaniem glownym jest blokowanie), a jesli chodzi o smoki to są inną kreską to chyba normalne ze są na dalshym planie (i wlasnie tu mash zroznicowanie kreski, co tworzy głębie pracy, jezeli one byly by rysowane tąsama kreska to by sie zlewalo i wzrok by sie nie rzucal na postacie tylko na calosc). Co do komentarzy do innych prac to kazdy prosi o komentarz a ja chetnie komentuje, a to ze nie zawshe są w pracy dobre strony takze wtedy co mam napisac "super swietna pracka tak dalej" jezeli uwazash ze taki komentarz czegos uczy to spoko moge Ci tak ocenic prace, tylko, ze tu nie o to chodzi (myslish ze ja slyshe tylko "o ! zaje*ista pracka" wcale nie, black mnie zjechal pokazal mi minusy pracy i wtedy staralem sie je poprawic) takie komentarze maja uczyc a nie zachecac do popelniania tych samych bledow, jezeli czyjas praca jest dobra to jąchwale tak ze nie mow ze TYLKO wytykam. btw: za zadnego "mistrza" sie nie uwazam
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dahinsa
Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Trzaskajcie szcerą prawdę, może wypowiedzą sie tzw. fachowcy?
Dahinsa - Celestia, powiat Ab
Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią
|
hmm...jezeli chodzi o Twoj rys. to popraw jego konczyny poniewaz ma troshke zniekshtalcone (pishczel prawy i przedramiona) po za tym bron jest calkiem ciekawa (detale, faktura drewna itp.) co do cieni to podejrzewam ze tworzyles je rozmazujac palcem kontur, a uwazam ze o wiele lepiej bedzie wygladac jak cienie stworzysh walorem olowka uzyskash naprawde o wiele lepshy efekt, dorob jeshcze troshke detali
-yours bryndii